4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Še en hladen tuš za Karla Erjavca! Iz ljubljanskega odbora Desusa sporočajo: “Odgovornosti za prenagljene odločitve nismo pripravljeni prevzeti …”

Nujno je, da organi stranke DeSUS ocenijo, kaj so kot koalicijska stranka uresničili še pred nujnim izstopom in obstoječe koalicije. Pred sklepanjem o vstopu v novo koalicijo KUL, pa bi morali organi stranke potrditi program, ki je realen in uresničljiv, glede na hude razmere. Vsaka nepremišljena odločitev lahko namreč pelje v hudo krizo in ogrožanje človeških življenj. Odgovornosti za prenagljene odločitve nismo pripravljeni prevzeti, brez predhodnega dogovora in realizacije pričakovanih ciljev,” je zapisano v izjavi članice sveta stranke, Marije Horvat.

 

Videti je, da se v stranki DeSUS dobro zavedajo, da sedaj nikakor ni pravi čas za izstop iz koalicije in menjavo vlade, saj “vsaka nepremišljena odločitev lahko pelje v hudo krizo in ogrožanje človeških življenj,” kot je zapisano v izjavi Marije Horvat. Vendar pa je iz zapisanega tudi razbrati, da se jim zdi izstop iz trenutne koalicije nujen-vprašanje je le, komu se zdi tako zelo nujen, da je treba izstopati sredi vrhunca epidemije, ki mu ni videti konca. A v stranki DeSUS jih to očitno ne ovira, da ne bi še naprej delovali s svoji običajni maniri in nekako pogojevali svoje poteze oziroma izsiljevali. Odgovornost so namreč pripravljeni prevzeti le, če se jim bo zagotovilo realizacijo pričakovanih ciljev. Ne življenja ljudi, cilji stranke so prioriteta DeSUS-a.

V izjavi člana sveta stranke v imenu Mestne Organizacije DeSUS Ljubljana je zapisana zahteva, da se ob dogovarjanju o vstopu v novo koalicijo uveljavijo temeljni programski cilji stranke, in sicer krepitev javnega zdravstva, ureditev področja dolgotrajne oskrbe, ustanovitev demografskega sklada, s ciljem zaščite državnega premoženja in dolgoročne vzdržnosti pokojninskega sistema, redno in izredno usklajevanje pokojninskega sistema, redno in izredno usklajevanje pokojnin ter dodatka za rekreacijo v skladu ZPIZ-2.

V stranki DeSUS namreč niso bili seznanjeni  s programom koalicije KUL, poleg tega pa tudi veste ukrepov vladajoče koalicije niso bili predmet razprav na organih stranke, je zapisano v izjavi, še posebej pa v Mestni organizaciji Ljubljana pričakujejo ureditev odnosov ter spoštovanje aktov stranke in sprejetih sklepov organov.

Nujno je, da organi stranke DeSUS ocenijo, kaj so kot koalicijska stranka uresničili še pred nujnim izstopom in obstoječe koalicije,” je opozorila Horvatova, ki je bial v preteklosti tudi kandidatka za ljubljansko županjo. “Pred sklepanjem o vstopu v novo kolaicijo KUL, pa bi morali organi stranke potrditi program, ki je, glede na hude razmere, realen in uresničljiv. Vsaka nepremišljena odločitev lahko namreč pelje v hudo krizo in ogrožanje človeških življenj. Odgovornosti za prenagljene odločitve nismo pripravljeni prevzeti, brez predhodnega dogovora in realizacije pričakovanih ciljev,” je zapisala članica sveta stranke v imeni Mestne organizacije DeSUS Ljubljana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine