3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Še en grozljiv napad na poslanca SDS: “Ubili bomo tebe in tvoje domače!”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Policisti so prejeli prijavo poslanca SDS Janeza Moškriča, ki ga je skupina skrajnežev verbalno napadla in mu zagrozila s smrtjo ter umorom njegove družine. Gre že za drugi zaporedni napad na poslanca Slovenske demokratske stranke. Včeraj so neznanci uničili avtomobil Ljubu Žnidarju iz Žalca.

“Quo vadis Slovenija“, bi se ob zadnjih dogajanjih lahko vprašali, saj nedemokratičen del družbe prav srdito ustrahuje izvoljene poslance. Če so včeraj kljub triumfu na referendumu vandalizirali avtomobil poslanca Ljuba Žnidarja, pa so se tokrat spravili na poslanca Janeza Moškriča.

Opravka imamo z levim fašizmom
Kot smo izvedeli, se je Moškrič ob napadu nahajal ob stopnišču Maximarketa, kjer ga je skupina ljudi sprva zmerjala s fašistom, nato pa so mu zagrozili, da ga bodo ubili. To pa še ni vse: prav tako so mu dali vedeti, da vedo, kje živi in da bodo ubili tudi njegovo družino. Poslanec Moškrič je zoper napadalce podal kazensko ovadbo, policija pa nadaljuje z zbiranjem obvestil in pregledom posnetkov okoliških kamer. Domneva se, da so osumljenci prav tisti, ki so se dopoldan udeležili protestnega shoda na Trgu republike. Teh je bilo po podatkih policije okoli 50, sledi ugotavljanje organizatorja shoda.

Spomnimo, da je skupina levih ekstremistov, ki promovira pljuvalno akcijo, danes želela nasilno vstopiti v Parlament. Policisti, ki varujejo objekt, so jim vstop preprečili, kar je sprožilo niz verbalnih napadov, groženj in poskusov obračunavanja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine