24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Se bo jezik zaposlenih na STA glede kriminalnega početja Veselinoviča končno razvezal?

Piše: J. S. 

Kot smo poročali, je nedavno odstopil direktor STA Bojan Veselinovič. In zanimivo, vse do tedaj je na prvi pogled kazalo, da mu zaposleni na STA stojijo ob strani.  

V preteklosti je namreč vedno, ko so se pojavljala anonimna pisma zaposlenih na STA, odreagiralo »uradno« predstavništvo zaposlenih, češ da ima Veselinovič polno podporo zaposlenih. Ne glede na to, da je že ob začetku svoje kariere na STA poskrbel za mobing, kar je uničilo dotedanjega urednika na STA Boruta Meška. A očitno je bil to njegov stalni način zastraševanja zaposlenih. »V tej luči lahko razumemo nenavadna ravnanja zaposlenih na STA,« je na twitterju zapisal direktor UKOM Uroš Urbanija.

Kot je še dejal, se po Veselinovičevem odstopu javlja vse več ljudi, ki so pripravljeni spregovoriti o nasilju, ki ga je nad podrejenimi izvajal Veselinovič. Očitno se je podobnih načinov posluževal že v času, ko je bil eden glavnih šefov na radiu Slovenija, kjer je skupaj s Sandijem Frelihom redno skrbel za intervjuje z Milanom Kučanom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine