15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

SDS: Slovenski vojak bo imel pomembno vlogo in bo za svoje plemenito poslanstvo ustrezno nagrajen

Zahvaljujoč Slovenski vojski je Slovenija samostojna država, tudi danes, nazadnje ob vdoru migrantov, pa predstavlja branik naše varnosti in zaščite naših meja. Žal slovenski vojaki prepogosto ostanejo sami, ko je čas, da jih država ustrezno sistemsko podpre in nagradi, pravijo v SDS.

Kot pravi Aleš Hojs, nekdanji minister za obrambo RS in predsednik odbora za obrambo pri Strokovnem svetu SDS, je Slovenska vojska v veliki moralni in vsebinski krizi, ki je posledica »izgube spomina«, kdaj in kako je nastala. V mandatu te vlade se je število pripadnikov Slovenske vojske zmanjšalo za en bataljon, kar kaže na podcenjujoč in neustrezen odnos prejšnje vlade do tega resorja. Zgolj 740 pripadnikov, ki jih je v 24 urah mogoče aktivirati, je za potrebe resnih elementarnih in naravnih nesreč nesprejemljivo in kaže na žalostno sliko stanja naše vojske.

“Zavedamo se, da mladi igrajo ključno vlogo pri širjenju Slovenske vojske, zato jih bomo aktivno spodbujali k vključitvi v vojaško strateško rezervo. S pristojnim ministrstvom bomo namreč pripravili program obrambno-vojaških in domoljubnih vsebin, ki bo na različnih ravneh vključen v izobraževalni sistem. Te vsebine so v slovenskem prostoru, vse od ukinitve obveznega služenja vojaškega roka, preveč zanemarjene. Dodana vrednost vojaške strateške rezerve bo tudi možnost njene uporabe kot pomoč sistemu zaščite in reševanja v primeru hujših naravnih in drugih nesreč,” navajajo v SDS.

V Slovenski demokratski stranki zagotavljajo, da z njihovo vlado vojaki ne bodo več sami. Pripravili so celovit program za prenovo obrambno-varnostnega sistema, med drugim bodo plače slovenskega vojaka vrnili na raven povprečne slovenske plače, kjer je leta 2008 že skoraj bila (danes samo 50 odstotkov), Slovensko vojsko bodo izvzeli iz sistema javnih uslužbencev, celovito prenovili sistem popolnjevanja redne vojske in rezervne sestave, vključno z nacionalno gardo, vojakom po 45. letu starosti bodo zagotovili zaposlitev v javnem sektorju ter izpopolnili sistem zaščite in reševanja. Slovenski vojak bo tako za svoje poslanstvo ustrezno nagrajen.

Več o programu SDS si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine