1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

SDS: Poskrbeli bomo za varnost države in državljanov

Zaradi nekontroliranih migracij se je v zadnjih letih varnostna situacija v Evropi drastično poslabšala. V številnih evropskih mestih prihaja do terorističnih akcij skrajnih islamistov. Slovenija ni otok sredi Evrope, zato moramo takoj in odločno ukrepati, je zapisano v programu SDS za področje notranjih zadev.

Na južni meji Slovenije bomo dosledno izvajali Schengenski mejni režim in preprečevali nezakonite prehode meje. Sprejeli bomo takšno azilno zakonodajo, ki bo zaostrila pogoje za pridobitev mednarodno zaščite oziroma azila in skrajšala čas odločanja o upravičenosti do mednarodne zaščite oz. azila. Treba je zavzeti bolj restriktiven pristop pri sprejemanju migrantov in prosilcev za mednarodno zaščito po vzoru nekaterih drugih držav, kot so Republika Češka, Republika Slovaška, Republika Madžarska in Republika Poljska

Po vzoru številnih držav bomo uvedli prepoved nošenja burk in nikaba. Vsako sodelovanje, novačenje ali pomoč teroristom bomo opredelili kot kaznivo dejanje, ki bo ostro kaznovano, ter prepovedali organizacije, ki kakor koli podpirajo ali zagovarjajo teroristična ali kazniva dejanja.

Izvedli bomo nujne ukrepe za depolitizacijo policije in za normalizacijo pogojev dela policije, kar bo prineslo izboljšanje varnostnega stanja v državi in povrnitev zaupanja državljanov v delo policije.

Takoj bomo preklicali vse tajne predpise in omogočili nadzor nad delom policije s strani ustreznih nadzornih komisij; vsi, ki ne bodo delovali v skladu s predpisi in demokratičnimi normami, bodo nemudoma suspendirani, za policiste pa bomo uvedli pošteno kadrovsko in plačno politiko.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine