11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

SDS: Möderndorfer rešuje svojo kožo

Čeprav smo v Slovenski demokratski stranki že večkrat podrobno pojasnili okoliščine najema kredita in tudi njegovo vračilo, je na današnji tiskovni konferenci poslanec Jani Möderndorfer skušal ponovno zlorabiti preiskovalno komisijo v predvolilne namene.

Ponovno pojasnjujemo, da je Slovenska demokratska stranka pogodbo o najemu kredita od Dijane Đuđić javno objavila na AJPESU. Po opozorilu Računskega sodišča je edini prejeti obrok v višini 150 tisoč € takoj vrnila. Denar je bil nakazan iz banke UniCredit v Ljubljani, kamor je bil tudi vrnjen. Dijana Đuđić je sama javno objavilo uradna potrdila o nekaznovanosti. Računskemu sodišču je SDS takoj posredovala vso dokumentacijo v zvezi s kreditom. Noben drug uradni organ od SDS ni zahteval nikakršne dokumentacije ali kakršnihkoli pojasnil. Niti Möderndorferjeva komisija ne. Ta od SDS ni zahtevala nobene dokumentacije, prav tako nas ni povabila za pričo in morebitna pojasnila, kar je skrajno nenavadno.

Današnje natolcevanje Janija Möderndorferja je zato neetično. Razumemo ga kot odraz osebne panike, saj mu pred letošnjimi volitvami ni uspelo pravočasno zamenjati stranke.

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine