19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

SDS: Koalicija v državnem zboru opoziciji onemogoča kvalitetno delo

Piše: C. R.

“Ta teden se ponovno kaže, da v Sloveniji, kar se koalicije tiče, vlada izredno stanje. Iz danes na jutri se sklicujejo izredne seje, zakoni se sprejemajo po nujnih postopkih. Kot da v Sloveniji vladajo izredne razmere, je v sporočilu za javnost zapisala SDS.

Takšno ravnanje onemogoča delo opozicije, ki v svojem bistvu predstavlja tisti del državljanov, ki ni volil vladnih strank, meni.

“Opozicija je njihov glas v parlamentu. Opozicijski poslanci nismo poslanci, ki vnaprej nasprotujemo vsem vladnim predlogom, pač pa je naše delo, da preučimo vsa gradiva, ki jih v proceduro vlagajo vladajoči, o njih izoblikujemo mnenje, predlagamo dopolnitve, ponudimo alternative. Če so seje matičnih delovnih teles, kjer je največ prostora in časa za parlamentarizem, sklicane le 24 ur ali celo manj pred samo sejo, je jasno, da ima opozicija za kakovostno vsebinsko pripravo na sejo, sploh pa za dodatne predloge in dopolnitve izjemno malo časa, kar je tako neresno kot tudi nespoštljivo,” je še sporočila SDS.

“V času prejšnje vlade, ko so se sprejemali protikoronski paketi, so bila usta predstavnikov koalicije KUL polna besed o tem, kako se na sprejemanje zakonodaje, ki je Slovencem pomagala prebroditi krizne čase, ko je bil nujni postopek tudi utemeljen, nimajo časa ustrezno pripraviti. Govorili so o tem, kako je zakone treba sprejemati drugače. Kaj je drugače danes? Danes se zakoni z lahkoto sprejemajo po nujnih postopkih, celo z njihovo zlorabo, delo opozicije se poskuša onemogočiti, drugače pa je to, da v Sloveniji danes kriznih razmer, zaradi česar bi bila ogrožena življenja ljudi in zaradi česar bi se s sprejemanjem zakonodaje mudilo, za razliko od takrat ni.”

Drugače kot dve leti nazaj je tudi to, da se v sedanji opoziciji zavedamo, da državljani od vseh nas pričakujejo, da stopimo skupaj in sprejemamo dobre odločitve za vse, so še zapisali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine