-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

SDS: Iz pravičnosti vsakogar se rodi mir za vse

V Slovenski demokratski stranki ugotavljamo, da Slovenija potrebuje neodvisno, na ustavi in pravu temelječe sodstvo, pravijo v SDS za področje pravosodja.

V Slovenski demokratski stranki ugotavljajo, da Slovenija potrebuje neodvisno, na ustavi in pravu temelječe sodstvo. Slovenija ima eno od najnižjih stopenj zaupanja državljanov v sodstvo. Evropsko sodišče za človekove pravice ugotavlja, da je glede na število prebivalcev Slovenija prva po številu ugotovljenih kršitev človekovih pravic.

“SDS se zavzema za odpravo ali minimaliziranje kršitev človekovih pravic. V sodnih postopkih bomo zagotovili dosledno izvajanje odgovornosti sodnikov za svoje odločitve, vključujoč kazenske postopke zoper sodnike, ki so po veljavni zakonodaji mogoči, a se nikoli ne izvajajo. Pogoj za napredovanje sodnikov bo njihovo kvalitetno delo, kršitve človekovih pravic v sodnih postopkih bodo predstavljale ne le oviro, ampak nezmožnost napredovanja in hkrati bomo vzpostavili sistem, da sodniki, ki bodo pri svojih odločitvah kršili človekove pravice, zapustijo vrste sodnikov,” navajajo v SDS in dodajajo:

“Takojšnje prehajanje sodnikov med odvetnike ne bo več mogoče. V stranki SDS je pravica ena od temeljnih vrednot, zato lahko Slovenija postane hiša pravičnosti in blaginje. Pravičnost pa je v jedru pravične in enakopravne družbe, ali kot je dejal Papež Janez Pavel II.: ‘Iz pravičnosti vsakogar se rodi mir za vse.'”

Celoten program s številnimi ukrepi si lahko preberete tukaj

Zadnje novice

Sorodne vsebine