22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(SATIRA) Razkrivamo resnično ozadje kampanje Inštituta 8. marec “Samo ljubezen” – tega zagotovo niste vedeli

Piše: Mravljišče.si

Inštitut 8. marec je včeraj, na Valentinovo, začel kampanjo proti sovraštvu in neenakosti, projekt so poimenovali “Samo ljubezen” in bo osredotočen na sovražne izjave nosilcev politične moči proti ljudem. V marcu bo tako začela delovati ekipa, ki se bo ob pojavu sovraštva aktivirala s pisanjem ljubečih in prijaznih komentarjev na socialnih omrežjih, so napovedali.

Na ta projekt se seveda intenzivno pripravljajo in so o njem tudi obvestili javnost. Za vse, ki bodo v projektu sodelovali, bodo organizirali tudi obvezno izobraževanje.

Kot so pojasnili v sporočilu ob začetku kampanje, v zadnjih nekaj letih v družbi opazujemo porast spodbujanja sovraštva, nasilja, nestrpnosti in neenakosti, za katerim praviloma stojijo politični in ekonomski interesi. “Ti voditelji načrtno spodkopavajo demokratične vrednote preko spreminjanja zakonov in političnega prevzemanja neodvisnih institucij. Z namenom pridobivanja ali ohranitve politične moči med ljudmi širijo laži in diskreditacije, zasajajo strah, zamere in sovraštvo. Namesto da bi reševali vzroke družbenih problemov, ljudi razdvajajo, da bi lahko vladali,” so zapisali.

“Proti škodljivim politikam, poglabljanju razlik, neenakosti in sovraštvu smo se v inštitutu v preteklosti borili s spreminjanjem zakonov in s pomočjo referendumov. Temu pristopu bomo ostali zavezani še naprej. Prizadevali pa si bomo tudi razvijati mehanizme kolektivne solidarnosti, ki se jih lahko vsi poslužujemo v našem vsakodnevnem življenju. Mehanizmov, ki zaustavljajo delitve in sovražnost ter krepijo solidarnost v skupnosti,” so navedli besede direktorice inštituta Nike Kovač.

Kot so zapisali, so idejo za odziv na napade, grožnje in sovraštvo na medmrežju dobili na nacionalni konferenci nevladnih organizacij o spletnih, medijskih pa tudi fizičnih napadih na nevladne organizacije doma in v tujini, kjer je svoje izkušnje na področju odzivanja na sovraštvo delila tudi aktivistka za pravico do splava Lizz Winstead.

No, mi pa smo preko naših virov prišli do osupljivih odkritij. Ozadje te akcije seveda ni takšno, kot so ga prikazali v Inštitutu 8. marec. Dejansko se je vse skupaj začelo pred 21 leti, ko so bile aktivistke inštituta še osnovnošolski otroci, vsaj večinoma. Kaj se je takrat zgodilo? Na slovenskem izboru za Eurosong so namreč zmagale Sestre s skladbo “Samo ljubezen”. In prav v tem grmu tiči zajec: omenjena skupina se je nedavno spet aktivirala, vendar ni obvestila javnosti o tem, članica te skupine pa je po novem prav Nika Kovač, ki naj bi se 8. marca letos prvič predstavila kot članica te skupine, na odru pa se ji bo pridružila še Svetlana Makarovič, obe pa bosta našemljeni v moškega, medtem ko naj bi se Jaša Jenull preoblekel v žensko in s seboj prinesel tudi svojega hišnega ljubljenčka – pujsa. To naj bi bilo posebno presenečenje za vse Slovenke in Slovence ter spodbuda, da bi širili samo ljubezen. “Pri čemer je najboljši zgled prav Makarovičeva,” pravi naš vir.

Več TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine