20.1 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

(SATIRA) Obeta se nam obnovitev Adrie Airways – tokrat s povsem ekološko obarvano floto

Piše: Mravljišče.si

Marsikoga je presenetila – ali pa tudi ne – novica, da namerava Golobova vlada v spremenjeni sestavi morda celo ustanoviti novo letalsko družbo. Zanjo naj bi neposredno poskrbela nekdanja in nova ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. 

Dosedanja državna sekretarka na tem ministrstvu, ki sedaj postaja spet ministrica kot v času Šarčeve vlade, Alenka Bratušek je na četrtkovem zaslišanju pred matičnim odborom napovedala sprejetje interventnega zakona, s katerim bo država, pravzaprav davkoplačevalci subvencionirali letalske linije na destinacije, ki se bodo infrastrukturnemu in gospodarskemu ministrstvu zdele ključne. S tem je, tako kot kaže, mogoče pričakovati sofinanciranje linij, ki bodo ekonomsko nezanimive, a zanimive za gospodo, ki rada potuje. Bratuškova je povedala, da pričakuje, da bo interventni zakon sprejet v kratkem, ker kot pravi, želijo s temi spodbudami ujeti poletno sezono, ki se začne konec marca.

Bratuškova je izpostavila, da je letalska povezljivost v zadnjih dveh ali treh letih bistveno slabša, kot je bila pred tem – razlog za to je po besedah ministrice koronska kriza in stečaj Adrie Airways. Poleg “subvencioniranja potnikov” v okviru ministrstva deluje tudi delovna skupina, ki ugotavlja upravičenost ustanovitve nove letalske družbe.
Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine