12.9 C
Ljubljana
petek, 24 septembra, 2021

Šarec skrušeno sprejel Prešičkov odstop – se je začel zavedati, da bo izkusil bes in gnev globoke države?

Premier Marjan Šarec je sprejel odstop ministra za kulturo Dejana Prešička. Ob tem je spomnil na nekatere dosežke ministra oziroma stvari, ki jih je premaknil, a ocenil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej. 

Predsednik vlade Marjan Šarec je na današnji novinarski konferenci, na kateri je deloval precej skrušeno, sprejel odstop ministra za kulturo Dejana Prešička, kot tudi obeh državnih sekretarjev – Vojka Stoparja in Jana Škoberneta. Kot kaže, so bili pritiski, da se Prešička ohrani na mestu ministra, ostri. Menjave ministra stranke in sekretarjev stranke SD bodo namreč imele posledice pri grajenju kulta Marjana Šarca in medijske podpore, ki mu jo delajo osrednji mediji.

“Predsednik Socialnih demokratov mi je dal težko in odgovorno nalogo, da sam presodim, kakšna bo odločitev ministra za kulturo,” je uvodoma dejal Šarec in dodal, da je o potezi veliko premišljeval, to dilemo pa je deloma razrešil tudi sam minister s pismom, ki mu ga je poslal in v katerem je izpostavil tudi svoje dosežke, katerim ne more oporekati. Kot je dejal, tudi drži, da je Prešiček povišal sredstva za ministrstvo in premaknil nekatere stvari, ki so predolgo stale. “Ni prav, da nek razpis čaka devet let.”

Šarca zmotili komentarji njegovih ministrov
Pri tem je premier izrazil željo, da mu stranka SD čim prej predstavi novega kandidata za ministra in tudi za oba državna sekretarja, kajti če ne odide celotno vodstvo ministrstva, bo nad vodenjem tega ministrstva “vedno senca dvoma”. Ministru Prešičku se je zahvalil za dosedanje delo; četudi se njegov mandat končuje na ta način, je po Šarčevih besedah vseeno pokazal voljo po reševanju stvari.

Šarec je dejal, da ni poklican, da presoja, kdo ima v tem sporu, ki je nastal na ministrstvu, prav, ob tem pa se je obregnil ob nekatere člane ministrske ekipe, ki so primer v minulih dneh komentirali, poroča STA.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine