16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Šarec preko Črnčeca in direktorja Sove Kozmelja zaposlil nekdanjo uslužbenko Občine Kamnik? V SDS zahtevajo, naj hud sum zlorabe položaja obravnavajo na seji Knovsa!

V SDS  zahtevajo razširitev jutrišnje seje KNOVS s točko močan sum zlorabe položaja s strani predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca v primeru zaposlitve uslužbenke na SOVI. Požareport je danes poročal, kako naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da je direktor Sove Rajko Kozmelj na Sovi zaposlil bivšo uslužbenko občine Kamnik, ki naj bi bila tudi zaupnica premierja Marjana Šarca.

Poslanska skupina SDS je na predsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb naslovila predlog za širitev dnevnega reda 16. seje KNOVS. In sicer so v poslanski skupini SDS mnenja, da bi komisija morala obravnavati morebitno zlorabo Slovenske obveščevalno-varnostne agencije s strani predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, o kateri je danes poročal spletni portal Požareport.

Omenjeni portal je danes poročal o tem, kako naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da je direktor Sove Rajko Kozmelj na Sovi zaposlil bivšo uslužbenko občine Kamnik, ki naj bi bila tudi zaupnica premierja Marjana Šarca.

Zloraba uradnega položaja za ureditev službe
Kot je poročal spletni portal, naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec zlorabila svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe N.H., dosedanji in širši javnosti neznani uradnici občine Kamnik in Škofljica. Kot poroča portal naj bi Marjan Šarec in Damir Črnčec službo N.H. uredila na Slovenski obveščevalno-varnostni službi (Sova), in sicer mimo pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi.

Po pisanju portala Požareport Sova zaposlitve N.H. uradno ne potrjuje, niti ne zanika in ne komentira. Spletni portal še poroča, da naj bi zaposlitev “mimo vrste” na Sovi za N. H.  predsednik vlade Marjan Šarec uredil prek državnega sekretarja Damirja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja. Po informacijah spletnega portala naj bi zaposlitev N. H. na Sovi sicer povzročila nekaj slabe volje, saj dosedanja občinska uradnica nima nobenih izkušenj za delo, ki so ji ga mimo vrste dodelili na obveščevalni agenciji, in še, češ, Šarec javno pridiga eno, dela pa drugo. Spletni portal v članku tudi poroča o tem, da jim povsem natančnega časovnega toka posameznih zaposlitev zdaj že agentke Sove N. H. ni uspelo ugotoviti, saj so se na občini Kamnik in Škofljica kljub pisnim zahtevam, in čeprav gre za informacije javnega značaja, zavili v pomenljiv molk.

Institucija bi morala biti zadolžena za nacionalno varnost
Zaradi vseh informacij in navedb, ki jih je objavil omenjeni spletni Portal v zvezi z zaposlitvijo N.H., se vzpostavlja sum o grobi zlorabi oblasti v zasebne namene ter povzročanje škode instituciji, zadolženi za nacionalno varnost. V poslanski skupini SDS so zato mnenja, da je treba na jutrišnji seji KNOVS obravnavati morebitne zlorabe oblastnih funkcij in da se mora KNOVS na podlagi razprave nato tudi odločiti za nadaljnje korake.

Rok Kranjc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine