10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Šarec in Črnčec snujeta, kako bosta prevarala »zaveznike«: LMŠ naj bi Erjavca sicer podprla kot mandatarja, vlade pa ne, ker si želita predčasnih volitev!

Neuradno smo izvedeli, da Marjan Šarec in Damir Črnčec pripravljata velik politični manever. LMŠ bi sicer podprla Karla Erjavca za mandatarja, ne bo pa podprla Erjavčeve vlade. Nekdanji predsednik vlade si želi predčasnih volitev, še posebej zdaj, ko so socialni demokrati tako šibki.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je nedavno na družbenem omrežju Twitter zapisal: »Kot največja opozicijska stranka bomo v LMŠ podprli Karkla Erjavca za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica. Vse drugo je samo odlaganje neodložljivega.« Zakaj je tako pohitel z zapisom? Zakaj bi podprl človeka, s katerim je bil še pred meseci tako rekoč na smrt skregan, oba sta drug do drugega kuhala veliko zamero.

Šarec na Twitterju ni zapisal, da bodo podprli vlado Karla Erjavca, niti da bodo v njej sodelovali. Donedavnega je govoril samo o vladi Jožeta P. Damijana. Z ekonomistom, za katerega se je izkazalo, da je za globoko državo postal pikova dvojka pri briškoli, je bil celo usklajen program, medtem ko z Erjavcem ni na mizi še prav ničesar.

Iz krogov blizu najožjega vodstva LMŠ smo izvedeli, kaj je Šarec v resnici mislil: želi si predčasnih volitev. Zato naj bi z nekdanjim vladnim svetovalcem za varnost Črnčecem snovala načrt, kako priti do predčasnih volitev. Ker si aktualna vlada ne želi volitev in namerava zdržati do rednih volitev, je edini možni scenarij, da zberejo dovolj glasov in podprejo Erjavca za mandatarja, vlade pa ne podprejo in gredo na predčasne volitve.

Njuna računica je, da na volitvah poberejo glasove SAB, DeSUSa in SMC, za katere računata, da po volitvah ne bi prišli več v Državni zbor RS, hkrati pa izkoristita trenutno šibkost SD Tanje Fajon, ki rabi vsaj leto dni, da se konsolidira in pripravi na volitve. S scenarijem naj bi bili seznanjeni tudi nekateri uredniki medijskega mainstreama, ki že poročajo, komentirajo in delujejo v tej smeri. V ospredje porivajo idejo o Erjavcu kot mandatarju. Nihče ne govori o vladi, niti o programu koalicije pod Erjavcem, na zalogi že delajo zgodbe (za diskreditacijo »zaveznikov«), ki bodo lasnirane in bodo pripomogle, da bo lahko stranka LMŠ rekla: V tej vladi ne želimo sodelovati, gremo na predčasne volitve.

In še nekaj je treba vedeti. Marjan Šarec je bil tisti, ki je rušil Karla Erjavca, ki ga je nadomestila Aleksandra Pivec. In bil je tik pred tem, da v vladi Erjavca zamenja. Težko je verjeti, da bi zdaj Šarec »požrl«, da bi bil v vladi, ki jo vodi Erjavec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine