20.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Šarec, Fajon, Mesec, Štrukelj – vaše neodgovorno ravnanje med epidemijo je ubijalo Slovence!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Uradni podatki covid sledilnika kažejo, da ima Ljubljana daleč največje število aktivnih primerov v primerjavi z drugimi mesti, kjer ni bilo protestov. Medtem pa je opozicija v Tivoliju v Ljubljani zasadila 4265 zastavic, ki predstavljajo število žrtev covida-19. Pri tem so, zanimivo, odgovornost pripisali kar vladi, čeprav so najbolj nasprotovali ukrepom ter se zbirali na nedovoljenih protestih prav v levi opoziciji in politično orkestriranih sindikatih.

“Takole pa ‘uspešno’ kulovci zaustavljajo padanje epidemije v Ljubljani. Še en miting, pa bomo v 4. valu in novih zaostritvah. Zasluga Stranke SD (fajonisti), Stranke LMŠ, SVIZ-a Slovenije in Stranke Levica,” je na brezvestnost leve opozicije opozoril premier Janez Janša. “Bili so tu, ko so v Socialnih demokratih ‘herojsko’ poskušali zanetiti četrti val covid-19,” pa je pred dnevi zapisal predsednik vlade Janša glede udeležbe vidnih članov stranke SD na zadnjem petkovem nezakonitem protestu, na katerem naj bi se po poročanju tranzicijskih medijev zbralo tudi do 40 tisoč oseb, medtem ko naj bi se bolj realno število gibalo med 10 in 15 tisoč.

Žrtve povzročajo tisti, ki nasprotujejo ukrepom
Med drugim smo na protestu lahko videli vidna predstavnika Socialnih demokratov – Marka Koprivca in Jerneja Štromajerja. Na dogodku pa se je med drugimi pričakovano pojavila tudi prvorazredna kriptopolitičarka, sicer predsednica Sindikata Mladi plus Tea Jarc. In tu je še bivši zet Milana Kučana, nadzornik v Jamnikovi Modri zavarovalnici ter goreč podpornik Levice – tranzicijski kriptopolitik Branimir Štrukelj, ki formalno zastopa Sindikat SVIZ (Po javno dostopnih podatkih je SVIZ prejel že 15.701.155,01 evra.) Prav tako ne pozabimo na nekatere znane osebnosti, kot je Zlatan Čordić – Zlatko.

Sindikalistka Tea Jarc (foto: Demokracija)

Ob tem pa je skrajno podlo sprenevedanje demonstrantov: Levičarji so v Tivoliju postavili zastavice v spomin na žrtve covida-19, pri tem seveda krivijo vlado. Prvorazredneži so sami povzročili žrtve, ker so se skozi celotno epidemijo skrajno neodgovorno obnašali. Že davno bi izšli iz njim neljube epidemije, če ne bi ob petkih “pedalirali” za ohranitev svojih privilegijev. Za primerjavo v nadaljevanju dodajamo (nekatere) druge občine. Kot lahko vidimo, je v Ljubljani zadnje dni opazen povsem drugačen trend od Maribora, kjer število aktivnih primerov okuženih vztrajno upada.

Slovenske občine, epidemiološko stanje. (foto: Covid-19 sledilnik)
Občine, epidemiološko stanje. (foto: Covid-19 sledilnik)
Epidemiološko stanje po občinah. (foto: Covid-19 sledilnik)
Občine, epidemiološko stanje. (foto: Covid-19 sledilnik)
Občine, epidemiološko stanje. (foto: Covid-19 sledilnik)

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine