10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Šarcu v Tarči zrasel kilometrski nos: Napadal ministrico Pivčevo za isto zadevo, ki jo je kot premier zagovarjal, ministrstvo pa ni odkrilo nepravilnosti!

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec se je zopet izkazal za navadnega politikanta. V oddaji Tarča se je grdo zlagal, da o aferi SRIPT v času njegove vlade ni imel pojma ter premalo podatkov. “Pokazalo se je, da ministrica Aleksandra Pivec ni več primerna za to funkcijo. Tudi ljudje se strinjajo s tem. O aferi SRIPT v času naše vlade še ni bilo toliko znanega, tudi Zdravko Počivalšek je takrat zatrjeval, da ni nič narobe. Če bi imel takrat te podatke bi ravnal drugače,” je Šarec lagal pred slovensko javnostjo.

V lanskem letu sta portala Požareport Nova24TV iz dneva v dan pisala o aferi SRIPT, ki pa jo je vlada in njene predsednik Marjan Šarec zagovarjal, da z njo ni ničesar narobe. Prav tako je gospodarski minister Zdravko Počivalšek odredil preiskavo, kjer niso odkrili nepravilnosti. Toda glej ga zlomka, v manj kot enem letu so se politične karte premešale – Šarec je pristal v opoziciji, Aleksandra Pivec pa je pristala v novi vladi – kar je za Šarca očitno dovolj dober razlog, da jo napade za isto zadevo, ki jo je kot premier zagovarjal.

Zato se je Marjan Šarec izkazal še za enega bleferja. “Ta Šarčeva pa je bila res lovska,” se je odzval urednik Domovine Rok Čakš. Na Šarčevo laž se je odzval tudi direktor našega medija Boris Tomašič, ki je Marjana Šarca spomnil, da se je ponovno zlagal in ga spomnil na poročanje tako našega medija kot Požareporta o aferi SRIPT. “Morda pa Marjan Šarec ni razumel. Priznal je namreč, da bere in gleda Nova24TV, da pa velikokrat ne razume.”

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine