-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Šarčevi ljudje si krčevito prizadevajo za obrambni resor – prizanesli ne bi niti Golobu!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Intimna želja sicer propadle LMŠ in Marjana Šarca je od Roberta Goloba izsiliti obrambni resor, kjer bi lahko počeli vse kot nekoč – ko so v vladi Marjana Šarca vohunili predvsem med svojimi koalicijskimi partnerji in afere prodajali medijem. Klika okoli Šarca ima po naših informacijah že pripravljene kadrovske sezname, cilj pa jim je dobiti v roke vojaško Obveščevalno-varnostno službo, ki bi jo ponovno uporabili proti Golobu samemu. Vodja operative tudi tokrat ni nihče drug kot Damir Črnčec.

Za farsično situacijo okoli propadlega politika LMŠ Marjana Šarca človek ne ve, ali zadeva bolj spominja na zgodbo o sicilijanski Cosa nostri ali na KGB ali pa morda kar na ponesrečeno verzijo Jamesa Bonda. Vloga slednjega bi v tej zgodbi še najbolj pristajala “vohunčiju Murčiju” – Damirju Črnčecu, le da gre pri slednjem za vse prej kot za zgodbo o junaku. Spomnimo, da je Črnčec Šarčeva senca in da je v prejšnji vladi skušal krojiti tako politiko LMŠ kot tudi vlade, svoje prstne odtise pa pustil še na petkovih protestih in v medijih.

V tem smislu je Črnčec precej tragična osebnost. In če ob tej priložnosti tako mimogrede izpostavimo priljubljeno levo naracijo o “izdaji” in “izdajalcih” ter njihovi klavrni usodi (nanašajoč se na 2. svetovno vojno), potem mimo Črnčeca tako rekoč ne moremo. Gre za človeka, ki je iz golega koristoljubja obrnil hrbet nekdanjemu zavezniku Janezu Janši, nato je našel nove gospodarje na levici, med globoko državo. Tokrat naj bi se “umaknil” na mesto svetovalca načelnika generalštaba Slovenske vojske, od koder bi vodil ministrstvo za obrambo – če jim Golob popusti in jim projekt seveda uspe.

Damir Črnčec in Marjan Šarec v času neuspešne vlade 2018–2020. (foto: posnetek zaslona)

In sedaj želi ta ponesrečeni Bond ustanoviti, pravzaprav uzurpirati vojaško obveščevalno službo OVS ter jo spremeniti v privatno strankarsko tajno milico LMŠ, očitno po vzoru Gestapa ali Stazija, ki naj bi bila med drugim zadolžena za špijonažo samega oligarha Roberta Goloba. Navkljub svoji širokosrčnosti bi moral Golob malce bolj paziti, kakšne “mačke v žaklju” sprejema k sebi. Da ne bo že po nekaj mesecih ugotovil, da je na prsih vzredil kačo. Obenem ne gre pozabiti na slabo karmo, ki jo Šarec in Črnčec prinašata s seboj. Slednja sta namreč pristala na pokopališču zgodovine, Golob pa bi k sebi očitno sprejemal nekakšne nepredvidljive “zombije”, ki bi naposled utegnili požreti njega samega.

V kriminalki nastopa tudi skrivnostna ljubezen Špela Boc z vzdevkom Spela Aleps
Pa saj je Šarec nedavno sam dejal, da so “padli za svobodo”, zato mu prej pripada kakšen “partizanski spomenik” na pokopališču politične zgodovine. Pri vsem skupaj gre sicer za to, da Šarec, navkljub svojemu katastrofalnemu volilnemu rezultatu, še vedno srčno upa na prevzem obrambnega resorja v novi vladi. Ima že sestavljeno ekipo, ki jo je sestavil Boštjan Poklukar, sicer nekdanji minister za notranje zadeve iz vrst LMŠ. Ta namreč že poseduje seznam ljudi “za odstrel”. Enako na OVS, kjer imajo po poročanju Požareporta že pripravljenega Andreja Feferja, ki je trenutno zaposlen v eni izmed slovenskih obveščevalnih agencij in slovi kot 100-odstotni zaupnik nesrečnega “Bonda” oziroma vohunčija Murčija.

V kriminalki nastopa tudi skrivnostna lepotička, agentka Špela Boc. (Foto: Facebook)

Fefer je znan po tem, da je spisal ovadbe proti generalmajorju Mihu Škerbincu in državnemu sekretarju za nacionalno varnost Žanu Mahniču. Njegova namestnica pa je postala Špela Boc. Tu pa se začne tista druga, ljubezenska (bolj intimna) plat zgodbe o “Bondu”. Vsak Bond ima tudi svojo žensko. Slednja sicer ne pripada Murčiju, ampak Feferju, s katerim naj bi bila povezana tako na profesionalni kot na zasebni ravni. Na Facebooku se v slogu agentke skriva za imenom Spela Aleps, znana po tem, da rada deli objave ultralevičarke Nike Kovač. Med Janševim mandatom je bila ves čas zagrenjena in željna maščevanja. In tako se zgodba o špijonaži iz Šarčeve vlade, ki bralca drži v stalni napetosti, piše naprej.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine