7.4 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Sandi Osojnik: Teroristična organizacija Združenja borcev NOB v Sloveniji spet oskrunila grahovski spomenik

Župnik župnije Grahovo na Notranjskem ter član salezijanske družbe Sandi Osojnik, ki je pred meseci sprožil veliko pozornosti s svojim zelo kritičnim pismom o politikih tranzicijske levice, se nam je tokrat oglasil z novim sporočilom. Tokrat o spomeniku v Grahovem, ki je bil spet tarča vandalov, k temu pa je dodal svoje razmišljanje o aktualnih razmerah v Sloveniji.

 

Osojnikovo besedilo objavljamo v celoti:

Slovar slovenskega knjižnega jezika iz leta 1994 opredeljuje terorizem takole: ‘Uporaba velikega nasilja, zlasti proti političnim nasprotnikom, s katerim se hoče doseči, da se kdo boji’. In prav ta način pri svojem delovanju nenehno uporablja Združenje borcev NOB v Sloveniji. Nesprejemanje drugačnosti jim je v krvi, saj se to vleče že od povojnih časov, ko so še kot komunisti in likvidatorji zganjali nasilje nad Slovenci, ki niso sprejeli njihovih idej. Saj vsi vemo za komunistične povojne poboje. Z oskrunjanjem za njih nesprejemljivih spomenikov (tudi grahovskega ob letošnji veliki noči z grafitom: Zgodovino piše zmagovalec!) dokazujejo svojo identiteto teroristične organizacije. Pred grahovski spomenik so predlani postavili tudi leseni podest s plakatom podobe škofa Rožmana, oblečenega v Adolfa Hitlerja in spodaj napis: Izdajalec! Dokler te organizacije naša država ne ukine, smo še vedno v primežu komunistov.

Pa saj vse, kar ni po njihovo, imajo za fašizem. S fašistom zadnje čase ozmerjajo tudi predsednika vlade Janšo. V Mariboru so mu postavili tovrstni grafit in naši mediji so se ob tem spraševali, kdo je naročil odstranitev grafita namesto, da bi se zgražali nad neznanci, ki so ga izdelali. Glavno vlogo pri vsem tem odigravajo strici iz ozadja: Kučan, Zemljarič in Kocjančič, ki pa imajo svoje hlapce v aktivni politiki (Šarec, Janković in Mesec).

V vseh državah, ki so se rešile totalitarnih režimov, so ukinili imena režimskih voditeljev in njihovih sodelavcev po ulicah, mostovih, trgih, spomenikih in po ustanovah. Samo v Sloveniji ne. Kje v Nemčiji je še kaj javnega imenovano po Adolfu Hitlerju? Pri nas po diktatorju Titu in njegovih zločinskih sodelavcih kolikor hočete. In borci (ki jih je vse več in denarja s propračuna za njihove penzije tudi!) še vedno trdijo, da so nam po 2. svetovni vojni dali svobodo. Če je to res, zakaj nismo takrat postali svobodna država in narod? Gre torej za njihovo temeljno laž, ki ji še vedno mnogi verjamejo in jo še vedno celo po šolah oznanjajo. Oni so nas samo zavlekli iz enega totalitarizma v drugega. Iz fašizma in nacizma v komunizem. In šele s padcem komunizma smo postali kot narod in država svobodni. Pa še vedno ne dokončno, dokler bodo oni z nasiljem ustrahovali slovenski narod in dokler se bodo po režimskih voditeljih imenovale ulice, trgi, spomeniki, mostovi in ustanove.

Skratka, žalostno, da je slovenska država ena redkih na svetu, ki odkar obstaja, odkrito podpira terorizem. In tudi mediji imajo povečini izrazit pridih komunizma (so nedemokratični, anticerkveni, sovražni do drugačnosti…), zato se čudim tistim političnim strankam, ki se zadnjič niso strinjale (ali se distancirale) z depešo slovenske vlade v evropski eter na to temo. Leta 1988 sem (prisilno kot večina mladih fantov) služil narodno armijo v srbskem Šabcu, ko so aretirali Janšo, Borštnerja, Tasića in Zavrla. Komunistični oficirji so nam prali možgane in na veliko razlagali, kako so se v Sloveniji pojavili ‘neprijatelji, koji narušavaju našu SFRJ’. Še dobro, da smo dobivali drugačne informacije od naših domačih ali od nekaterih, ki so prišli iz dopusta iz Slovenije. Na skrivaj smo si podajali tudi revijo Mladina, ki je bila tisti čas v jugo armiji bolj osovražena kot Sveto pismo. In danes Janševo vlado napadajo prav isti Slovenci in njihovi potomci, ki so stali v ozadju aretacij četverice JBTZ. Nikakor ne morejo preboleti, da Slovenija ni več (čist) komunistična, da nimajo v njej absolutne oblasti, da niso uspeli likvidirat vseh drugače mislečih. Žal jim je, da niso vseh podjetij in vsega denarja leta 1991 stlačili v svoje žepe. So pa mnogi partijci in njihovi podaniki, ki so takrat bili na vidnih položajih, čez noč obogateli in iz upravnikov postali lastniki podjetij. Danes jih postopoma nasledijo že njihovi potomci.

Pozdravljam vse Slovenke in Slovence, ki enako mislimo. Več, ko nas bo glasnih, prej se bo kaj spremenilo na bolje.

Za Božjo voljo, kurja pamet nam zadostuje, da to razumemo!

Sandi Osojnik (lahko tudi samo s kratico: SOS)

Sandi Osojnik, župnik v Grahovem (foto: Ljubo Vukelič)

 

……………………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine