-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Samo v zadnjih 24 urah v Beli krajini prijeli 14 ilegalnih migrantov, od začetka leta do sedaj Kolpo prečkalo več kot 600 migrantov!

Kot so nam sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, so v zadnjih 24 urah v Beli krajini zalotili 14 ilegalnih migrantov. Od začetka leta do sedaj je mejo ilegalno prečkalo več kot 600 migrantov, lani v enakem obdobju pa niso beležili ilegalnih prehodov na tem območju.

 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin.

Med 12. 5. in 15. 5. je v Gotni vasi nekdo vlomil v počitniško hišo in

odtujil prenosni računalnik in posodo z gorivom. Lastnico je oškodoval za 800 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka in Velika Lahinja izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljani Pakistana, Alžirije, Afganistana in Maroka so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Na območju Policijske uprave Novo mesto smo letos obravnavali 663 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo (67 v enakem obdobju leta 2017). Največ, 603 tujcev je bilo prijetih na območju Bele krajine in sicer 372 na območju PP Črnomelj in 231 na območju PP Metlika. V enakem obdobju 2017 na območju Bele krajine niso zaznali nezakonitih prehodov državne meje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine