11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Sami presodite, kdo je glavni vir sovraštva, groženj in nestrpnosti proti drugače mislečim državljanom: levičarji ali desničarji?

Medtem ko so v zadnjih dneh levičarje ponovno polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal s strani desničarjev, nemalokrat pa jih celo obtožijo za fašiste, neonaciste in skrajne desničarje, vam v nadaljevanju prikazujemo nekaj primerov odkritih groženj, ki so prišle s strani levičarjev.

Ravno v teh dneh je eden vidnejših sovražnikov kristjanov, domoljubov in vseh drugače mislečih Domen Savič ponovno začel svojo vojno proti resnici in pričel pritiskati na podjetja, naj prenehajo oglaševati na televiziji in spletnem portalu Nova24TV. Ko mu ni uspelo z zastraševanjem vodilnih v podjetjih prek elektronske pošte, se je na podjetja, na primer Telekom Slovenije, spravil še prek odprtih pisem, ki so pričakovano našla mesto v režimskih trobilih, kot sta Delo in Večer.

Sovraštvo do sosednjih narodov

Mainstream mediji in vladajoče elite že dalj časa izkazujejo in podpirajo sovraštvo do vseh sosednjih narodov, zato se ne gre čuditi slabim odnosom. Italijane nam tako predstavljajo kot “fašiste”, ker so se naveličali prenašati neomejen dotok nezakonitih migrantov iz Afrike, ki s seboj ne prinašajo drugega kot kriminal, bolezni in splošno nevarnost, da ne dodajamo, kakšno breme predstavljajo za proračune evropskih držav. Avstrijsko vlado, še posebej koalicijsko partnerico, Svobodnjaško stranko (FPÖ), pogosto označujejo s “skrajnimi desničarji”, saj so se povsem racionalno odločili, da uvedejo nadzor na svoji južni meji, ki ga slovenska politika ne glede na dolžnost varovanja južne meje ni bila sposobna zagotavljati. Iz enakega razloga je pogosta tarča napadov tudi Viktor Orbán. Žalitve in omejevanje svobode govora pa je nedvomno v zadnjem času najbolj izrazito proti hrvaškemu narodu, ki ga mainstream mediji družno označujejo kot vir ustaštva, vrhunec pa je bil dosežen lansko leto s prepovedjo koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru. Kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, pa levičarji ne ogrožajo le svobode govora tujcem, pač pa predvsem domačim nasprotnikom.

Razprava o izumiranju slovenskega naroda

Le nekaj tednov pred parlamentarnimi volitvami so skrajni levičarji in razne “nevladne” organizacije poskušali preprečiti posvet z naslovom Razprava o izumiranju slovenskega naroda, ki se je odvijal v prostorih državnega sveta, z namenom pripraviti ugotovitve kot podlago za Belo knjigo o upokojevanju. Glede na že uspešno izsiljeno prepoved glasbenega koncerta smo se državljani tudi tukaj upravičeno bali prepovedi javne razprave.

Grožnje Jureta Mastnaka Normi Korošec

Levičarji pa se ne ustavijo pri pozivih k prepovedim in utišanju drugače mislečih posameznikov, njihovo sovraštvo se hitro sprevrže v grožnje z nasiljem! Nekaj mesecev prej smo namreč poročali o grožnjah Jureta Mastnaka na Twitterju Normi Korošec.

(Foto: Demokracija)

Bandellijeve žalitve desničarjev podpora grožnji s smrtjo

Kako hitro se žalitve sprevržejo v grožnje, še posebej pri levičarjih, pa nazorno prikazuje primer ministra Marka Bandellija: le 9 dni je trajalo, da je od neokusnih žalitev desničarjev prešel na odkrito podporo grožnji z nasiljem. Ta primer izkazuje tudi hude težave z zadrževanjem jeze nekdanjega župana Komna in ministra slovenske vlade, Marka Bandellija, ki je vidni član stranke Alenke Bratušek. 19. marca letos je prek Twitterja povsem nespodobno obračunal z desničarji, rekoč, da imajo še psi več pameti, kot marsikateri desničar. Ni trajalo dolgo, preden so se žalitve in jeza sprevrgle v odkrite grožnje s smrtjo. 28. marca je namreč prek istega družbenega omrežja podprl anonimno grožnjo s smrtjo, ki jo je po pošti prejel pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič. Ker za doseganje političnih ciljev socialisti pogosto prelivajo kri, gre takšne grožnje jemati skrajno resno. Ni pa nepomembno dodati, da v primeru povečanja prihodkov njegove betonarne zaradi gradnje drugega tira utegne biti v ozadju tudi osebni interes.

(Foto: RegionalObala)

Rasistični izpad Barbare Rajgelj na javni televiziji

Sovražno in rasistično pa se je odzvala preiskovalka sovražnega govora pri Mirovnem inštitutu, ko je v oddaji Tednik dejala, da so najbolj sovražni ljudje “beli, zdravi, dobro situirani starejši moški, ki imajo vse, a mislijo, da jim pripada več”.

Barbara Rajgelj s svojimi rasističnimi izjavami razburja javnost. (Foto: STA)

Jože Možina je redna tarča “strpnežev”, ki zagovarjajo ideologijo srpa in kladiva

Redna tarča verbalnih napadov in celo groženj s smrtjo je novinar RTV Jože Možina. Možina je eden redkih novinarjev nacionalne televizije, ki razbija tabuje preteklosti in razkriva zločine naslednikov komunistov. Neposredna grožnja s smrtjo je prišla s strani “mirovnika” Safeta Alibegića, ki bi novinarja Jožeta Možino kar povozil na prehodu za pešce. Grožnje so se stopnjevale po odmevnem intervjuju Možine z zgodovinarjem Jožetom Dežmanom.

Levičarski skrajnež Igor Bricelj po intervjuju z Jožetom Dežmanom.

Možina je imel težave tudi z Benjaminom Purgerjem. Ta je celo oborožen z lovsko puško, njegov primer pa obravnava tožilstvo.

J. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine