9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Salvni razdvaja duhovniške vrste v Italiji

Rimskokatoliški duhovnik z imenom oče Giacobbe Elia zagovarja zgodovinsko uporabo zidov in meja za ohranjanje civilizacij – mnenje, ki postaja vse bolj neobičajno v liberalizirani Cerkvi, katere papež je za odprte meje in levičarske vrednote.

 

Oče Elia je v nedavnem intervjuju z italijanskimi mediji izrazil pozitivna čustva do zidov in meja, pri čemer je trdil, da je oboje bistveno za izgradnjo vsake velike civilizacije skozi zgodovino, poroča Il Giornale.

Med intervjujem je italijanski duhovnik branil italijanskega nacionalnega populističnega ministra za notranje zadeve Mattea Salvinija in njegovo javno razpelo med volilno kampanjo leta 2018 – korak, ki so ga svetovalec papeža Frančiška in drugi levosrčni člani Cerkve obsodili.

Ko je govoril o migrantski krizi v Italiji in Evropi, je oče Elia dejal, da množično sprejemanje prosilcev za azil in migrantov „nikoli ne sme biti izvedeno na škodo varnosti“.

Čeprav je verjetno, da so njegovi pogledi reprezentativni za pripadnike manjšine, katoliške duhovščine, oče Elia ni edini član duhovščine, ki podpira in z veseljem govori o nacionalni populistični politiki Mattea Salvinija.

Monsignor Michele Crociata, strokovnjak za islam, je pohvalil tudi Salvinijevo nacionalno brezkompromisno stališče glede migracij, pri čemer je dejal: “Razumni politik mora zagotoviti varnost naroda in nadzor nad situacijo.”

Tako kot Oče Elija je tudi Crociata zagovarjal Salvinijevo javno izražanje vere med volitvami leta 2018, ko je dejal: »Krščanski znaki so lepi tako zasebno kot javno. Skoraj smo izgubili svojo krščansko identiteto in če se nas kdo spomni, naj bo tako. ”

Salvini še naprej razdvaja vrste katoliških duhovnikov. Nekateri ga imajo radi, medtem ko se za druge zdi, da ne marajo tega, kar predstavlja.

V začetku tega leta je jezuitski oče Antonio Spadaro obtožil notranjega ministra, da je »zlorabil ime Boga«. Spadaro je tudi trdil, da Salvinijeve vrednote »nimajo nič opraviti z Jezusovim evangelijem«.

Famiglia Cristiana, katoliška revija, je šla celo tako daleč, da je Salivinija primerjala Satana.

Kot odgovor na izbruh revije je Salvini dejal: “Primerjava s Satanom znak slabega okusa,” medtem ko je dodal, “da ne sme nikomur podajati lekcij…”

Zadnje novice

Sorodne vsebine