32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Salvini vrača Italijanom temeljno človekovo pravico do samoobrambe: na vlomilca boš lahko streljal, ne da bi se bal, da te bo ko tožil ali vlomilec zahteval odškodnino!

V obrambi svojega doma bo lahko žrtev uporabila vso silo, vlomilci ne bodo imeli več možnosti, da bi tožili. To je bistvo zakona, ki ga bo italijanski notranji minister Matteo Salvini 23. oktobra predlagal senatu.

V raziskavi javnega mnenja je skoraj 40 odstotkov Italijanov dejalo, da si želijo manj stroge kriterije za posedovanje strelnega orožja za namene samoobrambe.

Salvini je ta del prebivalstva zdaj uslišal. Dejal je:

»Če vlomilec vlomi v vašo hišo ali v vašo trgovino, poseže po vaši lastnini, boste imeli pravico braniti sebe in svoje premoženje, medtem ko storilec in njegovi sorodniki ne bodo imeli pravice zahtevati niti enega samega evro odškodnine. Poleg tega vam ni treba iti na sojenje in vam ne bo treba plačati ničesar. Država bo pokrila stroške tistih, ki so branili svoje življenje.«

Poslanec SDS Branko Grims je to napoved Salvinija na družbenem omrežju Facebook pospremil z besedami: »Medtem ko drugi filozofirajo in hočejo levičarji zatreti in kaznovati vsako obrambo pred nasilneži, je italijanski notranji minister g. Salvini pripravil predlog zaostritev zakonodaje, ki bo stvari postavila na pravo mesto.«

Državljanom bo tako vrnjena temeljna človekova pravica do samoobrambe, ki jo levičarji posameznikom odrekajo.

Zaradi migrantske krize in vse bolj nasilnih ilegalnih migrantov se v Italiji sicer povečuje število dovoljenjen za posest orožja. Je pa uporaba orožja zelo strogo omejena. Zdaj bo Salvini te nerazumljivo stroge omejitve odpravil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine