7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Saj ni res, pa vendar je! Ljubljanska filozofska fakulteta že leta in leta gnezdo nepravilnosti, med študente sprejemala tudi takšne z nedokončano srednjo šolo!

Mediji so pred kratkim poročali o domnevnih nepravilnostih pri izplačilih na ljubljanski filozofski fakulteti (novica je objavljena TUKAJ). Omenjena fakulteta naj bi v minulem desetletju nekaterim zaposlenim neupravičeno nakazala v skupni vsoti okoli milijon evrov, kar spominja na afero z dodatki za stalno pripravljenost pred nekaj leti, kar je v prejšnji, torej Cerarjevi vladi, z ministrskega položaja odneslo ministrico za izobraževanje, znanost in šport Stanko Setnikar Cankar.

 

Čeprav je ost medijskega poročanja usmerjena predvsem proti bivši dekanici, pa ni dvoma, da je v ozadju tudi boj med lobiji znotraj Filozofske fakultete (FF) in posledično celotne ljubljanske univerze, kjer se vse bolj bohoti kulturni marksizem. Sedanji dekan FF je namreč Roman Kuhar, ki je povezan z razvpitim Mirovnim inštitutom, torej trdim jedrom LGBT-levice. Prav zato je na FF letos prišlo do afere z uvedbo t. i. novega načina navajanja spola, s čimer naj bi se razbila tradicionalna slovnična dvospolnost, ker slednja naj ne bi več ustrezala novemu »družbenemu dogovoru«. Seveda je bilo jasno, da je šlo v tem primeru za nekakšno trendovsko novotarijo, ki v resnici nič ne pripomore k uresničevanju spoštovanja človekovih pravic, pač pa ravno nasprotno: gre za tipičen orwellovski totalitarni pristop Velikega brata – vse z namenom obvladovanja množic.

Očitno pa se nepravilnosti pri sprejemanju študentov ter pri izvolitvah v nazive (kar pomeni višjo plačo med pedagoškim kadrom) dogajajo že dlje časa. Dokaz za to je na primer zanimiv zapis na spletni strani Društva slovenskih pisateljev, kjer je objavljen tudi obširen življenjepis Esada Babačića, za katerega je zapisano, da »se je v zgodnjih devetdesetih, brez dneva srednje šole (podčrtal avtor članka, op. ur.) uspel vpisati na oddelek za srbski, hrvaški in slovenski jezik, na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer bo v kratkem diplomiral iz slovenske Punk poezije.« (v celoti ga lahko preberete TUKAJ). Sicer pronicljivi Babačić naj bi po nekem drugem življenjepisu (v založbi Sanje, ki je sicer naklonjena Milanu Kučanu) priznal, da mu v šoli »ni šlo najbolje, tako da je končal večerni osnovnošolski program« in je »delal kot fizični delavec v pekarni«. Življenjepis si lahko preberete TUKAJ.

Seveda to dejstvo ne pove toliko o samem Babačiću, ki ni vselej trobil v isti rog z mainstreamom in je v odnosu do javnosti dokaj iskren, pač pa bolj o slovenskem univerzitetnem sistemu, ki dopušča očitne nepravilnosti – vpis na univerzitetni študij je očitno mogoč celo brez končane srednje šole. Ali, kot so nekdaj dejali v legendarni reklami za Kovinotehno: nemogoče je mogoče. Očitno ostaja FF še naprej gojišče ohranjanja in razvijanja revolucionarnih izročil oz. rdečega režima, kar se pozna tudi v habilitacijskem sistemu …

Zadnje novice

Sorodne vsebine