24.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Saj ni res, pa je! Železniško postajo Jesenice bi Škrabčev Riko prenavljal za neverjetnih 170 milijonov!

Piše: C. Š. (Nova24TV.si)

Na razpis za nadgradnjo železniške postaje Jesenice so prispele tri ponudbe. Kot je po petkovem odpiranju ponudb objavljeno na portalu javnih naročil, je najnižja ponudba podjetja Riko, ki znaša 170 milijonov evrov, hrvaška Kufner Grupa je ponudila izvedbo del za 175,7 milijona evrov, VOC Celje pa za 179 milijonov evrov.

Če je vest o enormni vrednosti prenove železniške postaje Nova Gorica dodobra razburila slovensko javnost, ko se je pojavila ocena vrednosti razpisa v višini 61,65 milijona evrov, ki jo načrtuje ministrstvo za infrastrukturo Alenke Bratušek, pa je ta znesek v primerjavi z razpisom za prenovo železniške postaje Jesenice pravi drobiž.

Kot danes poročajo nekateri mediji, se v zadnjem času največji državni infrastrukturni projekti v Sloveniji močno dražijo. Nadgradnja železniške postaje Jesenice, ki je ena večjih v državi in je bila nazadnje prenovljena pred 70 leti, pri tem še posebej izstopa.

Vrednost je z 81 milijonov narasla na 170 milijonov
Tik pred objavo razpisa za izbiro izvajalca del, ki ga je Direkcija RS za infrastrukturo objavila konec lanskega leta, se je uradna vrednost projekta skupaj z davkom na dodano vrednost z 81 milijonov evrov zvišala na 126 milijonov evrov. Sedaj pa je izkazalo, da bo investicija že bistveno dražja. Najugodnejša oddana ponudba je namreč več kot še enkrat višja od prvotne ocenjene vrednosti projekta.

Janez Škrabec je del vplivnega omrežja Kučanovega Foruma 21, pojavlja pa se tudi kot mecen Nove Slovenije. (Foto:F.A. BOBO/Borut Živulović)

Riko je nadgradnjo železniške postaje Jesenice pripravljen izvesti za 170 milijonov evrov. Kufner Grupa je skupaj s podjetjem Remont Pruga Matić oddala ponudbo za nekaj manj kot 176 milijonov evrov. Ponudba VOC Celje pa je še za dobre tri milijone evrov dražja in znaša 179 milijonov evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine