1.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Saj ni res, pa je! Vlada ne zna izračunati, koliko znaša prihranek na 100 litrov dizla?!?

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

“Ampak Vlada RS, vi ste res nori ali pa patološki lažnivci. Včeraj je stal liter dizla 1,664 evra. Razlika v ceni na liter je torej 0,013 evra. Pri 100 litrih je to 1,3 evra. Kako ste vi izračunali prihranek 5,1 evra? Podobno kot škodo poplav mogoče?” je zapisal TV voditelj Boris Tomašič. 

Čas je za kakšne študentske inštrukcije, saj vladnim uslužbencem računanje ne gre od rok. Nova cena dizelskega goriva namreč ne pomeni prihranka 5,1 evra/100 litrov, marveč zgolj 1,3 evra/100 litrov. Kot kaže, ima vlada podobne težave z matematiko kot pri oceni popoplavne škode, ki naraste z vsakim vladnim nastopom. Nazadnje smo slišali znesek v višini desetih milijard evrov!

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec: “Od 500.000 milijonov, štiri milijarde evrov, pa izjave Goloba, da je zagotovo škoda 6,7 milijarde evrov, sedaj izjava ministra za kohezijo, da je skupna ocena neposredne škode in posledic po avgustovskih poplavah 9,9 milijarde evrov. Sam Bog ve ali pa vlada, koliko bo ocena jutri.”

Navkljub podražitvam vlada najde pocenitve goriva. (Foto: Vlada RS)

Podobnih vladnih izračunov smo bili vajeni že v preteklih mesecih v primeru t. i. košaric živil. Vlada je ugotavljala pocenitve, čeprav so se prehrambni artikli dražili. Da imamo vlado, ki očitno živi na drugem planetu, je ugotavljal tudi nekdanji finančni minister Janez Šušteršič (tukaj). Je šlo za načrtno zavajanje z namenom ustvarjanja boljšega vtisa? (tukaj in tukaj).

Cene goriv (Foto: Vlada RS)

Cena dizelskega goriva 10. 10. 2023 (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine