28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Saj ni res, pa je! O poročilu Evropske komisije bodo razpravljali kar v gnezdu levičarskega aktivizma

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Da je evropska komisija politični organ, vemo že zelo dolgo. To smo ugotovili med vlado Janeza Janše, ko smo osuplo ugotovili, da resni evropski politiki v poročilu Evropske komisije o vladavini prava v Sloveniji zvesto in brez preverjanja zapisujejo in ponavljajo argumente slovenskih političnih skrajnih levičarjev in medijskih aktivistov. Kaj je bilo v poročilu, ni presenetljivo, če upoštevamo, da sta bila poročevalca med drugim Blaž Petkovič, novinar Odlazkovega Večera in član cehovskega levičarsko-novinarskega združenja DNS, in Marko Milosavljević, politikantski profesor, ki je v New York Timesu lagal, da Pop TV v Prago pošilja vse prispevke, da ne bi užalili Janeza Janše. Smešno, a takšnim bizarnostim so evropski dostojanstveniki verjeli in skupaj s slovenskimi medijskimi aktivisti naslikali imaginarni svet, kjer je Janševa vlada na ravni Lukašenkovega režima.

Da bodo poročila o vladavini prava v Evropski komisiji na podlagi analiz in raziskav odborov levičarsko dominiranega Evropskega parlamenta veliko bolj prijazna do levičarske vlade Roberta Goloba, smo vedeli že vnaprej, saj zdaj naivni evropski politiki ne bodo več deležni reke neprekinjenih poročil o tem, kako se morajo novinarji skrivati pred tiranskim režimom Janeza Janše. Že vnaprej so namreč iz Bruslja prihajali signali, da se je situacija v Sloveniji “popravila”. Da pa bodo v tako očitni spregi s trenutno vladajočo politiko, kot se je izkazalo; tega pa si nismo mislili.

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji (poznamo ga po tem, da je zasičeno z levičarskimi birokratskimi kadri) sporoča, da bo razprava ob prestavitvi Poročila o stanju pravne države 2023 z naslovom Mediji, novinarstvo in demokracija predstavljeno kar v Pritličju, na Mestnem trgu 8. Kje je že to?

Kar v lokalu pravnice Pravne mreže
Gre za ljubljanski kafič Pritličje, ki ga upravlja Barbara Rajgelj, pravnica in članica Pravne mreže, torej tiste skrajno leve mreže pravnikov, ki so sestavili zakon o RTV Slovenija, zakon za katerega še zdaj ne vemo, ali  je ustaven ali ne, ampak hkrati zakon, s katerim je Golobova vlada skupaj s civilno družbo, ki je zakon pisala, prevzela oblast nad RTV Slovenija in si jo (tako kažejo prve poteze novega programskega sveta) povsem podredila.

“Sami naši”

Briški je sicer voditeljica [davkoplačevalsko sponzoriranega] podcasta, Pengov Bitenc pa zvesti levo režimski analitični sopotnik trde levice, ki prav tako nastopa v njenem podcastu. Drugi sogovornki so predstavnik Evropske komisije Auridis Perkauskas, lastnica lokala Barbara Rajgelj, sicer predstavnica Pravne mreže (s katero je kot rečeno vlada prevzela RTV Slovenija), skrajno leva novinarka RTV Ksenja Horvat in predstavnik ministrstva za kulturo Lenart J. Kučić, ministrstva, ki ga trenutno vodi Asta Vrečko in je večkrat razburilo javnost s skrajno populističnimi levičarskimi ukrepi (ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve, “romanje” ministrice v Čebine na komemoracijo ustanovitve komunistične partije, sredstva iz javnega razpisa, namenjenega medijem, ki so šla izključno v roke zasebnikov, povezanih z levo oblastjo)…

Prvak opozicije Janez Janša je srečanje “pozdravil” s tvitom rekoč: “To je, kot da bi EU Komisija organizirala razpravo o Poročilu o kršitvah človekovih pravic med rusko agresijo na Ukrajino – na ruskem veleposlaništvu v Bruslju. Kako je to mogoče?”

Pri tem pa je označil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, Manfreda Webra in evropskega komisarja za pravosodje Didierja Reyndersa.

Le upamo lahko, da bo Avbelj na soočenju dovolj glasen glas razuma, da ga bo slišal tudi evropski komisar. Če ga bo seveda hotel.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine