18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Saj ni res, pa je! Mestne oblasti so homoseksualce dale na prednostno listo cepljenja proti COVID-19, ker pa so bili na spisku skupaj z odvisniki od drog in prostitutkami, so jih LBGT aktivisti obtožili homofobije

Piše: Janja Strah

Ministrstvo za javno zdravje v mestu La Spezia v italijanski deželi Ligurija se je odločilo, da bo homoseksualcem omogočilo hitrejši dostop do cepiva proti COVID-19. Od LGBT skupnosti so deželne oblaswti pričakovale pohvalo, a so jih napadli zaradi homofobije.

Ja, tanka je črta, ki loči progejevsko držo od protigejevske. Moraš biti previden koz strokovnjak za razminiranje, saj mimogrede stopiš na LGBT mino, vržen si v brezno homofobije.

Kot poročajo italijanski mediji, so želele biti mestne oblasti prijazne do pripadnikov LGBT skupnosti. Tako so se homoseksualci znašli v vrsti za cepljenje pred drugimi, toda skupaj z odvisniki od drog in prostitutkami. Zato so bile oblasti obtožene za »gnusno homofobijo«. Nekatere organizacije so celo napovedale, da bodo podale ovadbe zaradi diskriminaciji.

Vodstvo ministrstva za javno zdravje v La Spezii je pojasnilo, da je v svoj urnik cepljenja le prepisala obrazec iz uradnega dokumenta ministrstva za zdravje, objavljenega nekaj dni prej. Težava je bila v tem, da je ministrski dokument obravnaval vsa cepljenja in homoseksualce skupaj z odvisniki od drog in prostitutkami navedel kot skupino posebnega tveganja v primeru virusnih okužb. Ministrstvo je nato pojasnilo, da gre za dokument o darovanju krvi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine