5.6 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Saj ni res, pa je: Kriminalec in organizator nasilnih protestov ustanavlja politično stranko!

Znani organizator nasilnih protestov in kriminalec Anis Ličina napoveduje ustanovitev politične stranke S.O.S. Kot del kampanje je že napovedal protest v sredo ob 14.00 uri. Zadnji protest pod njegovo izvedbo 5. novembra se je izkazal za najbolj nasilnega, s številnimi poškodovanimi policisti in celo novinarji. 
 
V Sloveniji imamo registriranih več kot 80 političnih strank. V kratkem se Sloveniji obeta še ena. Njeno ustanovitev je na družbenem omrežju Facebook napovedal znani protestnik s kriminalno preteklostjo Anis Ličina. V zakulisju se govori, da gre za projekt tranzicijske levice, torej bo imel izdatno podporo.
 
 
Slovenska javnost si bo Ličino zapomnila predvsem po nasilju in kontroverznih ter protislovenskih izjavah. Slovenske policiste je pošiljal domov in jim govoril, da je Ljubljana “naše mesto” ter jih zmerjal z neumneži.  V ospredje je prišel ob napovedanih nasilnih protestih 5. novembra 2020, ko je prišlo do množičnega napada na policiste in novinarje. V UKC Ljubljana je zaradi poškodb pristal celo fotoreporter Borut Dežulović.
 

Anis Ličina (Foto: Polona Avanzo)

 
Ličina je celo gostoval v oddaji Tednik na RTV, prispevek pa so številni poznavalci označili za novinarsko dno, saj so ga prikazali kot “dobrega protestnika” v boju proti koruptivni oblasti, ki hkrati nabuta še par novinarjev. Da v bodoče ne bi prišlo do podobnih incidentov je novinarjem svetoval, naj si nadenejo prepoznaven telovnik z napisom RTV. Razumi, kdor more.
 
Ans Ličina vabi, da se pridružite stranki S.O.S. (Foto: Facebook)
 
Bi volili za roparja, preprodajalca in tihotapca
 
Anis Ličina je slovenski policiji znan že nekaj časa, eden izmed njegovih prvih podvigov je bil rop črpalke, ob katerem je tudi pretepel uslužbenca na črpalki. Kasneje ga je policija dobila še v vlogi tihotapca nezakonitih migrantov in kot smo pisali že mi, je v svoji kriminalni karieri celo napredoval v člana slovenskega narkokartela. Slovensko javnost je šokirala izpoved enega izmed policistov, da Ličine niso smeli pripeljati pred preiskovalnega sodnika na dan nasilnih protestov 5. novembra. V javnost je prišla izpoved, v katerem je dežurna tožilka policistom naročila, “naj ne sanjajo o privedbi Ličine. Torej, naj ne sanjajo, da bi ga ona procesirala.” Prav tako naj bi mu med hišno preiskavo zasegli 5 kilogramov kokaina, 10 kilogramov heroina, 30 kilogramov marihuane in 125 kilogramov amfetamina. Vrednost zasežene droge je imela vrednost 600 tisoč evrov, na maloprodajnem trgu bi lahko bila še trikrat do štirikrat višja je zapisala nekdanja novinarka RTV Slovenija Sofija Pika Simič.

V povezavi z nasilnimi izgredi 5. novembra 2020, pa so na podlagi odredbe sodišča, hišno preiskavo opravili pri Ličini doma ter v njegovih poslovnih prostorih, in sicer zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje. Za prvo omenjeno kaznivo dejanje je najvišja zagrožena sankcija zaporna kazen do treh let za drugo pa od šestih mesecev do treh let.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine