14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Saj ni res, pa je: Dejan Židan popolnoma obupan tovariša Mesca v pismu roti, naj ne prekine sodelovanja in ga pozval na sestanek!

V Socialnih demokratih, katerih program bolj kot na socialno demokracijo spominja na komunizem, so očitno resnično obupani, predsednik Dejan Židan je namreč vodji skrajne Levice poslal pismo, v katerem ga je pozval na sestanek, a ga je Mesec zavrnil, saj se v tako kratkem času niso bili sposobni organizirati. Pri tem je ključna današnja odločitev poslanskih skupin o predlogu skrajne Levice glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na odborih za finance in zdravstvo. Premier Marjan Šarec se sicer ne obremenjuje preveč zaradi izsiljevanja Levice, saj bi vsaj nekaj časa lahko vladal tudi brez njihove podpore in s pomočjo katere izmed opozicijskih strank, a v ozadju je najverjetneje kar šef globoke države Milan Kučan, ki ne skriva naklonjenosti do skrajne Levice. Številni se sicer strinjajo, da sta v slovenskem političnem prostoru prav SD in Levica najbolj škodljivi stranki.

 

Predsednik Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Dejan Židan si na vsak način želi ohraniti sodelovanje s skrajno Levico, ki je imela doslej nadkoalicijski status, a v zadnjem času vse glasneje izsiljuje s prekinitvijo sodelovanja zaradi neukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, zato je na koordinatorja te skrajne stranke, Luko Mesca, naslovil obupano pismo: “Kot predsednik socialnih demokratov si želim, da bi drug v drugem večkrat prepoznali zaveznika za to, da bodo rešitve v Sloveniji v korist ljudem, skupnosti in okolju. Vem, da imamo skupaj izjemen politični, intelektualni in organizacijski potencial. Krizo kapitalizma, ki jo pooseblja neoliberalna doktrina izkoriščanja človeka in narave, lahko presežemo le s strpnim in povezanim (so)delovanjem za to, da izoblikujemo politično, gospodarsko, socialno in okoljsko alternativo.” V nadaljevanju Židan Mesca, ki ga je naslovil kar kot tovariša, prepričuje v smiselnost nadaljevanja sodelovanja.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine