24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

S svojim obnašanjem je nevreden novinarskega poklica, a po novem je celo urednik na informativnem programu TVS

Piše: Nova24tv.si

“Ruparjeva “smrad” kultura!” je le še ena v nizu žaljivk Gregorja Drnovška. Gre za novinarja s srednješolsko izobrazbo, ki se je po “depolitizaciji” prerinil do funkcije v. d. urednika uredništva informativnega programa RTV.  

Po upokojenskem protestu je nekdo umazal dečka s piščalko z rdečo zvezdo in svastiko, na glavo pa mu je poveznil plastično vrečo. Pobudnik upokojenskega protesta Pavel Rupar je odgovornost za početje ostro zavrnil, zato se vse bolj dozdeva, da je to storil nekdo drug, da bi očrnil upokojence.

Vodja upokojenskih protestov je zavrnil vsa namigovanja in poudaril, da je zoper neznane storilce podal ovadbo. Čeprav vsak pri zdravi pameti lahko zaključi, da risanje grafitov in vandalizem ni nekaj, kar bi pripisali upokojencem, je bila to za Gregorja Drnovška idealna priložnost za nove žaljivke.

Foto: zajem zaslona

Rupar je zahteval, da se zadeva razišče, po njegovi pripovedi sta to storila dva mlajša storilca, hkrati pa bili storilci zlahka razvidni iz kamer okrog stavbe, ki naj bi jih bilo kar nekaj. A Drnovška ne zanima resnica, večkrat je dokazal, da je širjenje sovražnosti proti drugače mislečim njegov edini fokus. 

Tam so bile tudi novinarske ekipe in te niso uspele posneti, da bi kdo od njih resnično storil kaj od očitanega.

RTV Slovenija, ki bi morala biti zgledna in dostojna novinarskega dela, je zahvaljujoč aktivistom tipa Drnovšek postala ustanova zaničevanja in uničevanja drugače mislečih. Spomnimo, da je že v času Janševe vlade ena glavnih aktivistk Helena Milinković svoje sodelavce zmerjala s steklimi psi. Drnovšek je svojo nespoštljivost do drugače mislečih večkrat pokazal tudi na programskem svetu.

 

A njegov način komunikacije, če temu sploh lahko tako rečemo, ne preseneča. Drnovšek je tudi vršilec dolžnosti urednika uredništva informativnega programa RTV, njegova šefica pa je Polona Fijavž. Karkoli bi že pomenila ta funkcija, vse pa vse bolj dozdeva, da gre za nagrado, za njegov politični aktivizem.

Image

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine