11.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Romana Tomc: Matjaž je lepo pokazal, kako dela levica v Bruslju. Po putinovsko bi odločali, kdo lahko govori in kdo ne.

Piše: Tanja Brkić (Nova24TV.si)

Matjaž je lepo pokazal, kako dela levica v Bruslju. Po putinovsko bi odločali, kdo lahko govori in kdo ne. Zraven pa bi sprejemali resolucije in direktive o medijski svobodi. Laž in diskreditacija jim nikoli nista bila tuja. Za njih ni meja in ne morale,” je zapisala evropska poslanka Romana Tomc. Njen odziv se nanaša na brezsramno pobudo za umik Nove24TV iz seznama televizijskih kanalov, ki jo je na Evropski parlament naslovil Matjaž Nemec, naslednik Tanje Fajon, ki je še nedavno vsakodnevno izražala “zaskrbljenost” na poseganje v medijsko svobodo. Glede na tesno všečno povezavo slovenske levice z levičarskimi aktivistkami Sophie in’t Veld in Vero Jourevo, ki sta v preteklosti odlično asistirali pri demonizaciji slovenske desne vlade, se ob Nemčevi pobudi za umik Nove 24TV in uvrstitev POP TV na seznam poraja vprašanje, kaj je v ozadju.

“Morda bi pa pristojne službe v Sloveniji preverile sum korupcije, ko poslanec evropskega parlamenta Matjaž Nemec sugerira uvrstitev komercialne POP TV na seznam programov EP. Plačilo v denarju? Obljube medijskih uslug pri naslednji kampaniji?” se sprašuje uporabnik Twitterju glede na to, da je Matjaž Nemec s predlogom umika Nove24TV za uvrstitev na seznam predlagal POP TV.

Matjaž Nemec je na pristojne službe Evropskega parlamenta naslovil pobudo, da se Nova24TV umakne iz seznama televizijskih kanalov, ki so prek IPTV na voljo v  Evropskem parlamentu. Novo24TV je – seveda brez enega dokaza – proglasil za “strankarsko mašinerijo, ki žaljivo in poniževalno širi propagando ene stranke za diskreditiranje političnih nasprotnikov”. Na drugi strani želi še, da se na seznam IPTV televizijskih programov doda POP TV. In kje je zdaj Tanja Fajon s svojo zaskrbljenostjo nad “poseganjem v medijsko svobodo”, ki jo je stalno izražala v Evropskem parlamentu v času Janševe vlade? Vemo, da je narava dela in delovanja v evropskih institucijah taka, da ti liberalnejši pogled na zadeve in levičarska načela pomagata pri vzpenjanju po karierni hierarhiji, vsekakor je s pljuvanjem po slovenski desnici v EU parlamentu dobila Fajonova, Nemec pa nadaljuje njeno pot. Delovanje slovenske levice je dobro opisala evropska poslanka Romana Tomc, ki je na Twitterju zapisala: “Matjaž je lepo pokazal, kako dela levica v Bruslju. Po putinovsko bi odločali, kdo lahko govori in kdo ne. Zraven pa bi sprejemali resolucije in direktive o medijski svobodi. Laž in diskreditacija jim nikoli nista bila tuja. Za njih ni meja in ne morale.”

Predvsem sta tukaj v ospredju levičarski aktivistki Sophie in’t Veld in Vera Joureva, ki sta zaradi evropske koalicijske kombinatorike postali evrokomisarki, veliki zvezdi slovenske leve medijske scene. Odlično sta asistirali pri demonizaciji slovenske desne vlade, tako da sta le nekritično ponavljali laži in enovrstičnice slovenskih aktivistov, ki so se skupaj s petkovimi polikolesarji borili proti Janezu Janši. Spomnimo, da je v preteklosti Sophie in ‘t Veld očitno želela prikriti resnično stanje medijev v Sloveniji, na kar jo je opozoril Janez Janša, vendar je kljub vsemu izvedla cenzuro. Ni čudno, da si je Nemec potem drznil nasloviti tako agresivno pobudo, ko pa ima pri tem očitno podporo evropske levice še iz preteklosti. Kar preseneča, pa je, da je predlagal, da se na seznam IPTV televizijskih programov doda Pop TV. “Morda bi pa pristojne službe v Sloveniji, @policija_si in #KPK, preverile sum korupcije, ko poslanec evropskega parlamenta @MatjaNemec sugerira uvrstitev komercialne POP TV na seznam programov EP. Plaćilo v denarju? Obljube medijskih uslug pri naslednji kampaniji?” se sprašuje uporabnik Twitterja in glede na delovanje levičarskega POP TV-ja je vprašanje na mestu.

Spomnimo, da je POP TV v preteklosti precej aktivno deloval z namenom diskreditiranja nekdanjega premierja Janeza Janše. To je le nadaljevanje degradacije pod vplivom strica iz ozadja Draga Kosa, znanega iz afere Depala vas, v kateri je že skušal moralno degradirati Janšo, ki je bil takrat obrambni minister. Svoje “poslanstvo” proti Janši pa POP TV danes nadaljuje Kosova soproga Tjaša Slokar Kos, odgovorna urednica informativnega programa te največje komercialne televizije. “Svoboda” zares obstaja, vendar le za “naše”. Nazoren primer je banalen primer moderiranja portala 24ur, kjer kritični komentarji do Goloba in njegove politike niso sprejemljivi, medtem ko se do Janše sovražnim komentatorjem velikodušno gleda skozi prste.

Portal 24 ima dvojna moderatorska merila za “naše” in “ostale”. (Foto: posnetek zaslona)

POP TV se je v preteklosti že večkrat izkazal kot portal, ki svoje novice “prilagaja” v korist levičarjev, da ne govorimo o njegovi naklonjenosti Golobovi vladi, ki jo kuje v zvezde za razliko od poročanja o Janševi vladi. O njihovem poročanju po 100 dneh vlade in razlikah med poročanjem smo prav  tako že poročali. Vsak zakaj ima svoj zato. Tako bo tudi Nemčeva pobuda za uvrstitev POP TV na seznam televizijskih programov v EU slej ko prej dobila svojo jasno obliko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine