19.6 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Romana Tomc: Družina je in bo ostala temelj naše družbe!

Objavljamo poslanico evropske poslanke Romane Tomc ob mednarodnem dnevu družine:

“Naj današnji mednarodni dan družine ne bo le eden izmed mnogih, ob katerem je izrečenih veliko lepih besed, ampak naj družinske vrednote resnično postanejo del našega življenja. Družina v današnjem času hitrega napredka in prizadevanj za preoblikovanje družbe postaja vse bolj ogrožena. Prav zato ji je potrebno nameniti posebno pozornost.

Slovenska demokratska stranka skrb za družino postavlja spodbujanje družinskega življenja visoko na lestvico svojih prioritet. Tradicionalna slovenska družina mora ostati osrednja celica našega bivanja, zagotoviti ji moramo zadostne finančne spodbude in mlade opogumiti, da se odločijo za družinsko življenje. Zato smo med ukrepe, ki spodbujajo družinsko politiko oblikovali skrbno in z namenom oblikovanja takšnega okolja, kjer bodo družine imele vse možnosti za svoj nastanek in razvoj. Družinska dohodnina, univerzalni otroški dodatek, davčne olajšave v primeru nakupa prve nepremičnine, dostopna nega otrok in zadostno število pediatrov, povečanje koncesioniranega varstva in fleksibilnosti pri usklajevanju družinskega ter poklicnega življenja, je le nekaj ukrepov, ki bi družinam omogočile lažje vključevanje v družbo in mlade spodbudilo v tej pomembni odločitvi.

Družina je in bo ostala temelj naše družbe tudi v prihodnosti. Zato vsem družinam želim, da današnji dan preživijo skupaj in ga izkoristijo za zavedanje, kako pomembno je to, kar imajo. Stičišče medsebojnega razumevanja, topline in ljubezni.”

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine