-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Roman Končar javno sprašuje Ivana Galeta: Od kod vam podatek, da sem klical gospoda Zakrajška? So prisluškovali Zavodu za blagovne rezerve? In to počno še danes?

Ivan Gale je tudi Romana Končarja obtožil posredovanja pri nabavi opreme. Končar je zadevo pojasnil Eriki Žnidaršič, ki ga je javno izzvala (zapis si lahko preberete na koncu), nato pa »žvižgača« Galeta javno vprašal, kako ve, da je govoril z Antonom Zakrajškom.

Zapis Končarja objavljamo v celoti:

»Spoštovani gospod IVAN GALE! Javno Vas prijazno PROSIM, da mi pojasnite (in s tem tudi vesoljnemu stvarstvu) od kod Vam podatek ali celo dokaz, da sem jaz kadarkoli klical (ali kakorkoli drugače kontaktiral) gospoda ANTONA ZAKRAJŠKA? Od kod Vam podatek (ali celo dokaz) o vsebini najinega (g. ZAKRAJŠEK – jaz) dvogovora telefonskega? Vam ga je zaupal on, sam, gospod ANTON ZAKRAJŠEK? Ali ste (so) na Zavodu za blagovne rezerve RS tistih dob prisluškovali vsakemu telefonskemu pogovoru, kogarkoli izmed takrat tam zaposlenih ali kakorkoli drugače prisotnih (delujočih)? To počnete/počnejo tudi danes, morebiti? Legalno, legitimno, zakonito? HVALA za Vaš cenjeni odgovor, že v naprej.«

Sicer je Končar odgovoril tudi voditeljici Tarče Eriki Žnidaršič:

»Spoštovana ERIKA ŽNIDARŠIČ, ste me javno vprašali, jaz Vam prav tako javno odgovarjam:
1. klical sem na DBR v lastnem, osebnem imenu, ker sem želel pridobiti e-poštni naslov, kamor bi bilo potencialno moč poslati ustrezno ponudbo za pomoč državi Republiki Sloveniji, v segmentu takratnega hektičnega povpraševanja po vsem tistem, kar je tako usodno umanjkalo.
Poklical sem, konkretno, gospoda ANTONA ZAKRAJŠKA, ker sem ga osebno poznal in ga še zdaj osebno poznam in sem razumsko ocenil, da bi bil lahko prav on človek, ki bi mi lahko povsem legalno, legitimno in zakonito postregel z informacijo, ki me je zanimala.
To je dotični tudi storil – navedel mi je e-poštni naslov ([email protected]), na katerem se je tistihdob, očitno, zbiralo najrazličnejše ponudbe najrazličnejših pravnih in fizičnih oseb, ki so želele/želeli/hotele/hoteli pomagati Republiki Sloveniji in njenemu prebivalstvu (laično sklepam, da so vsi takrat želeli/hoteli pomagati).
2. Ponujal nisem nič!
3. Ker nisem ponujal NIČ, Vam tudi na Vaše tretje zaporedno vprašanje (v skladu s sosledno logiko) ne morem odgovoriti.

Me pa zanima nekaj:
ZAKAJ ste pomislili, da sem klical zaradi kakršnegakoli posredovanja?
Kdo Vam je to namignil?
Iz izjav gospoda IVANA GALETA je razbrati le to, da sem klical, oziroma, da sem kontaktiral, drugega nič.
Kaj je bila dejanska vsebina telefonskega pogovora med menoj in gospodom ANTONOM ZAKRAJŠKOM, tega, zelo verjetno, gospod IVAN GALE nekako ni mogel vedeti – razen, če mu tega ni zaupal gospod ANTON ZAKRAJŠEK.
Kaj pa, če sem klical, da bi prijazno povprašal, če lahko pri njih dobim nekaj zaščitnih mask?«

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine