2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Rogovce, ki so ovirali gradbena dela, je morala odstraniti policija

Avtor: Sara Rančigaj/ Nova24TV / P.T.

V Rogu se je pričelo rušenje socialnega centra, pri čemer so morali varnostniki zavarovati gradbišče. Na kraju se je zbralo nekaj oseb, ki nasprotujejo podrtju, zato je morala posredovati policija. Ker osebe niso upoštevale navodil, je morala policija na kraju vzpostaviti javni red in mir, ker pa se na kraju še vedno zbirajo osebe, bodo policisti ostali na kraju zaradi preprečevanja nadaljnjih kršitev javnega reda in miru. 

Prostori tovarne Rog so bili že dolgo zaznamovani s številnimi spori med uporabniki in občino, ki je leta 2002 postala lastnica objektov. Občina je tako načrtovala tudi gradnjo centra, medtem ko so se na tem mestu zbirale številne skupine in je objekt ostajal zapuščen.

Ljubljana, Rog.
(Foto: STA/Daniel Novaković)

Po navedbah javnosti naj bi občina pričela z rušenjem socialnega centra. Zjutraj so po spletu zaokrožili posnetki, ko je policija bila primorana aretirati nekaj nasilnih posameznikov, ki so ovirali dela. Na policijo smo se obrnili za več informacij, kjer so nam pojasnili, da je danes občina kot lastnik pričela z gradbenimi deli, na objektu na Trubarjevi cesti – prostori nekdanje tovarne Rog. Poudarjajo, da se je na kraju zbralo nekaj oseb, ki niso upoštevale varnostnikov, ki so območje gradbišča zavarovali.

Rogovce je morala odstraniti policija (Foto: Twitter)

Policisti so na kraju intervenirali in po do sedaj znanih podatkih ugotovili, da nekaj oseb na kraju ni upoštevalo varnostnikov pa tudi ne zakonito odrejenih ukazov policistov, ter še naprej želele preskočiti ograjo gradbišča, zato so bila zoper njih uporabljena prisilna sredstva. Tekom intervencij se je na kraju zbralo še dodatnih nekaj deset oseb. Osebe so bile večkrat opozorjene, da naj se na samem kraju ne zbirajo, saj gre v tem primeru za kršitve Odloka.

Ljubljana, Rog.
(Foto: Foto: STA/Daniel Novaković)

Uporabili prisilna sredstva

Okoli 9.30 je pri odpiranju gradbiščne ograje več oseb skušalo vstopiti v gradbišče, kar so poskušali preprečiti varnostniki. Policisti so vseskozi osebe pozivali, da naj s kršitvami prenehajo. Ker je pri tem še prihajalo do kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali in proti več osebam uporabili prisilna sredstva in sicer potiskanje množice s telesno silo, s ščiti in palico, ter plinski razpršilec. Osebe iz množice so nato na policiste pričele metati bakle in dimne bombe. V posredovanju je bilo pridržanih 6 oseb.

Rezal pnevmatike policistom

Približno uro kasneje so osebe pričele v policiste metati steklenice in jajca. Policisti so v tem dogodku pridržali še 3 osebe. Nekaj pred 12. uro so policisti prijeli osebo, ki je z nožem prerezala pnevmatike na več službenih vozilih policije. Oseba je bila pridržana.

Po do sedaj znanih podatkih je bila v dosedanjem interveniranju poškodovana ena oseba. Okoliščine poškodbe policija še preverja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine