4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Robert Golob in Borut Jamnik imata prostore kar na istem naslovu

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Navadni državni uradnik” Borut Jamnik velja v delu slovenske javnosti za mefista slovenskega državnega gospodarstva, kot se je v enem izmed člankov slikovito izrazil urednik in lastnik Požareporta Bojan Požar. V oddaji Tema dneva je tudi dejal, da bo v fotofinišu volilne kampanje prišlo do najhujših napadov na predsednika stranke Gibanje Svoboda z njegovega levega političnega spektra. Že dlje časa se ve, da so imeli na področju slovenske energetike v rokah škarje in platno lojalni kadri Socialnih demokratov. Sodeč po navedbah naših virov se je na sejah Šarčeve vlade nekajkrat zgodilo, da so ob notranjih prepirih za rešitev problema na pomoč poklicali kar Boruta Jamnika. Ali se ob vseh teh informacijah slovenski državljani sprašujete, v čigavem interesu deluje tranzicijska levica? V imenu državljanov Republike Slovenije zagotovo ne. Poleg tega pa vse ključne odločitve v stranki Gibanje Svoboda sprejemajo na Dunajski 119 v Ljubljani, kjer imata svoje prostore tako Robert Golob kot predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik. Kako dolgo bo še Robert Golob mislil, da je mefisto slovenskega gospodarstva njegov zaveznik?

Ponavlja se stara zgodba. Za pretekle levosredinske vlade novih obrazov (Alenka BratušekMiro CerarMarjan Šarec) se je v preteklosti velikokrat omenjalo, da so vodene z Dunajske 119 v Ljubljani, kjer ima sedež Modra zavarovalnica pod vodstvom državnega uradnika Boruta Jamnika. O Jamniku se je v preteklosti velikokrat pisalo, da s svojo skupino zvestih operativcev obvladuje regulatorje, pravosodje, gospodarske družbe v državni lasti, oglaševalski denar in politične stranke v Sloveniji. Večinoma na levem tranzicijskem političnem polu.

Poročali smo že, da so seje vlade v času Šarčeve vlade trajale le petnajst minut. To je večkrat potrdil minister za gospodarstvo in tehnologijo in predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek. Sam je povedal, da ni mogel spiti niti kave v miru, ko je bila seja že končana. Vsi se najverjetneje spominjate vojne med Šarcem, Bratuškovo, Karlom Erjavcem in nadkoalicijskim predstavnikom Šarčeve vlade koordinatorjem Levice Luko Mescem. To najbolj nazorno prikazujejo izjave predstavnikov omenjenih strank ob Šarčevem odstopu. Več različnih virov z Dunajske 119 (sedež Jamnikove Modre zavarovalnice, v isti stavbi pa je tudi pisarna Roberta Goloba) in Šarčeve vlade nam je zaupalo zanimivo informacijo. Zaradi svoje egocentrične narave takratnih ministrov se večkrat niso mogli zediniti o posameznih stvareh. Vir znotraj takratne Šarčeve vlade nam je povedal, da je Šarec večkrat dejal: “Pokličite Boruta (Borut Jamnik op. a.).” To je le še en dokaz, da tranzicijska levice ne mora delovati samostojno in je vedno vodena s strani starih struktur vzporednega mehanizma in posebnih operativcev, kot je denimo Jamnik. Enako naj se bi morali člani Šarčeve vlade osebno oglasiti v prostorih Modre zavarovalnice na Dunajski 119, navajajo viri.

Foto: Google Maps

V fotofinišu volilne kampanje se nam obeta vojna med predstavniki KUL-a in Gibanjem Svoboda Roberta Goloba
Ali se še spominjate prvega predvolilnega soočenja na POP TV? Ob koncu oddaje je voditelj Edi Pucer predsednico stranke SD Tanjo Fajon vprašal, ali bodo v primeru, če “Kulovci” osvojijo večino glasov, sami predlagali mandatarja. Fajonova je s cmokom v grlu odgovorila, da bo mandatar tisti, ki bo imel potrjenih 46 glasov za sestavo vlade. Tukaj se opazi, kako ima dejansko omrežje Boruta Jamnika za bedaka predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba.

Več virov znotraj Dunajske 119 nam je potrdilo, da naj bi celotno operacijo stranke Gibanje Svoboda vodil Jamnik. Znano je, da je Golob še vedno zaposlen na GEN-I, prostore na njihovem sedežu pa ima tudi Modra zavarovalnica Boruta Jamnika. Vse kaže, da se Golob med službenim časom na stroške davkoplačevalcev ukvarja predvsem s kampanjo. Dopuščamo seveda možnost, da si je vzel neplačani dopust in izvaja predvolilne aktivnosti na lastne stroške. Kot pravijo naši žvižgači, ima Golob volilni štab kar na GEN-I v Ljubljani na Dunajski cesti 119. Dnevno redno hodijo skrbno izbrani kandidati na štab, še navajajo.

Vendar je Robert Golob še en naiven “new face” v slovenskem političnem prostoru. Pri mediju Prava so v članku z naslovom “Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko?” opisali, kdo je dejansko spodnesel Goloba na položaju predsednika uprave GEN-I. Prerokba iz tega članka se bo morebiti v fotofinišu volilne kampanje res uresničila. V oddaji Tema dneva je eden najbolje informiranih novinarjev v Sloveniji Bojan Požar lepo povedal, da bo Golob v finalnih dnevih volilne kampanje deležen napadov predvsem iz njegovega levega političnega pola. V Sloveniji se vendarle ve, kateri politični lojalni kadri so tisti, ki so več let obvladovali energetiko. Golob je tako le še en novi obraz, ki so ga izkoristili kot WC papir za čiščenje svoje “tazadnje”, če se malce slikovito izrazimo. Isto, kot so storili Zoranu Jankoviću (ta je sicer vsaj obstal kot lokalni šerif v Ljubljani), Alenki BratušekMiru Cerarju, Marjanu Šarcu in tudi vnuku Edvarda Kardelja Igorju Šoltesu (se še spominjate stranke Verjamem?). Požarjeve besede v oddaji Tema dneva so natančna napoved tega scenarija. Ob tem je treba dodati, da je Jamnikovim operativcem še najljubša Stranka Alenke Bratušek, saj mora nekdanja predsednica vlade za državnega uradnika z Modre zavarovalnice obstati v parlamentu. Le od koga je bil njen finančni minister Uroš Čufer, ki je v sledečih letih po sprejetju njemu naklonjene zakonodaje prek skladov pričel kupovati zelo poceni propadajoča slovenska podjetja. Livar iz Ivančne Gorice je le eden takšnih primerov.

Zgodilo se je tudi, da je državni uradnik prenesel najpomembnejše državne družbe na Dunajsko 119 v Ljubljani z namenom, da bi jih obvladoval kot “navadni državni uradnik”. Gre za škandal nad škandali. V državi, ki je država članica EU, je to nepojmljivo. Tako obvladuje na prekriti način navidezne samostojne družbe. Kaj delajo tukaj AVK, ATVP in druge ustanove, zadolžene za to, da samostojno delujejo kot družbe posebnega pomena za Republiko Slovenijo?

Robert Golob (foto: Facebook)

A Golob bo najverjetneje še naprej naivno verjel vsaki besedi Jamnika ne glede na to, da ga ves čas vleče za nos. Enako, kot je Jamnik GEN-I pod vodstvom Goloba izkoriščal za parkirišče ovrednotenih delnic. Podobno kot v Triglavu, Petrolu, Telekomu in Krki. Vprašajte Jožeta Colariča, ki bi se Jamnika iz nadzornega sveta Krke znebil v sekundi. Jamnik že dlje časa sicer trdi, da ne pripada silam bivših struktur. V resnici le izvaja operacije gospodarskih samodržcev Obale. Vsi se morajo zavedati, da ni prijatelj in niti podpornik nikogar, še najmanj pa slovenskih političnih strank. Mogoče le Alenke Bratušek na račun osebnih interesov.

To le še dokazuje, da je tranzicijski levici malo mar za slovenske državljane. Ob tem se lahko človek vpraša, kdaj se bodo državljani za dobrobit Slovenije enkrat za vselej uprli ugrabiteljem države v podobi vzporednega mehanizma in ne bodo več politični sužnji. Čas je, da se vse politične stranke po 24. aprilu uprejo Jamnikovim spletkam in ga preženejo iz slovenskega političnega gospodarskega prizorišča. Tako kot v Sloveniji je tudi v Italiji približno deset pomembnih političnih strank. Vprašanje na tem mestu je, katere barve je mafija. Odgovor: Nobene barve. Oni so infiltrirani skoraj povsod! Volivci naj ocenijo, kje ima mafija najmanjši vpliv, da se je bodo v naslednjem mandatu morda le lahko resno lotili!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine