22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Rjuharice preplavile slovenske terme, Slovenci besnijo: “To je kopališče, ne pralnica!”

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo rjuharice zasedle slovenska kopališča in pokvarile dopust Slovencem, ki so se odločili za oddih v slovenskih termah.

 

Uporabniki Facebooka se zgražajo nad rjuharicami, ki so zasedle bazen v slovenskih termah, eden od komentatorjev je tako zapisal, da je “to kopališče, ne pralnica!”

Pisala nam je tudi bralka, ki je posnela fotografiji, in ob njima zapisala: “Ne derejo samo čez mejo, tudi v slovenskih toplicah so posebni kopalci.”

Medtem ko so številne države prepovedale nošnjo burk v javnosti in tudi burkinijev v bazenih, so rjuharice v slovenskih bazenih dovoljene. Eden prvih, ki se je odločil za prepoved muslimanske obleke v bazenu, je bil župan francoskega mesta Cannes, ki se je zgražal nad rjuharicami: “”Ko stopim k bazenom, nisem mogel verjeti svojim očem! V otroškem so kraljevale tri močne, zakrite ženske, oblečene v črno, med njimi pa so se igrali otroci in – meni nič, tebi nič – malicali kar v vodi. Oziral sem se okoli sebe, ker se mi je zdelo čudno, da nihče nič ne ukrepa. Fantje v oranžnih majicah in kratkih hlačah so hodili mimo, kot da je vse lepo in prav. Čudil sem se, priznam. Če smo bili vsi v kopalkah, zakaj niso bile tudi one? Mar niso v bazenih takšna pravila?” je njegove besede povzel spletni portal domovina.je. Skrajni čas je, da se za prepoved burkinijev odloči tudi Slovenija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine