7.4 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Režiser, ki je pripadnike Slovenske vojske zmerjal z izdajalci, se zdaj opravičuje – morda zato, ker je bila razkrita njegova identiteta?

Režiser partizanskega filma Preboj Dejan Babosek, ki je zmerjal pripadnike Garde Slovenske vojske z izdajalci, se je za svoj izpad “opravičil”. Od ljudi pričakuje razumevanje, saj kakor sam pravi, je šlo pri njegovem zmerjanju pripadnikov slovenske vojske za “politični akt”, besede tako niso bile mišljene za vojsko, temveč za vlado. Od Baboseka so se zaradi njegovih izjav po poročanju Siola distancirali celo njegovi donedavni financerji v ZZB NOB.

 

“Uvodoma bi se opravičil vsem osebno prizadetim. Nisem imel namena žaliti ali poniževati posameznikov, ampak je pri tem šlo za politični akt protesta proti instituciji – državi in njenim atributom ter smeri, kamor gre država,” je zapisal Dejan Babosek. V nadaljevanju svojega opravičila je zapisal, da je šlo za razumevanje dane situacije potrebno najprej osvetlititi okoliščine v katerih se je Slovenija znašla ob nastopu nove vlade. Njegovo opravičilo je podprla tovarišica iz Levice Violeta Tomič. “Bravo! Jaz sicer mislim, da bi Tonin moral takoj odstopiti, saj je pod njim vojska padla na najnižjo točko. V mislih imam uperjeno puško v glavo zamejskega Slovenca.”

“Uglajenega” kulturnega delavca je zmotilo, da je z nastopom trenutne vlade pričelo raznorazno blatenje, grožnje po medijih in socialnih omrežjih, zaničevanje drugače mislečih, zmerjanj novinark s prostitutkami, političnih nasprotnikov, kulturnikov, novinarjev, Aleksandra Čeferina, Ivana Galeta, protestnikov, evropskih poslancev, tujih medijev, tujih evropskih funkcionarjev. A vse te floskule lahko prodaja radikalnemu delu slovenske levice, ki ga še podpira pri teh dejanjih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine