12.7 C
Ljubljana
nedelja, 25 septembra, 2022

Resnica o Jankovićevi Ljubljani: gradbene jame, napol dokončane jame, nedokončane Stožice, avtobusna in železniška postaja

Ljubljanski župan Zoran Janković je tudi uradno napovedal svojo kandidaturo za četrti zaporedni mandat na mestu župana. Janković rad poudarja, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu. Njeno središče je res uspel, tudi na račun zadolževanja, izpiliti do te mere, da se sveti daleč naokoli, a Ljubljana je mnogo več kot le Tromostovje in Slovenska cesta. Drugi deli Ljubljane so zanj namreč pogosto drugorazredni.

Pa je to mesto res najlepše na svetu? Evropa ima v primerjavi z Ljubljano marsikaj ponuditi. 12 let, 3 mandati, urejanje središča mesta s pinceto, vse zunaj radija 1 kilometer od centra pa katastrofa. “Župan Janković, Ljubljana niso samo Mestni trg, Slovenska in Gosposvetska cesta,” je Zoranu Jankoviću prejšnji mesec prek enega izmed medijev javno sporočil občan Matej. A tako Janković naskakuje svoj četrti zaporedni mandat: samo s hvaljenjem, koliko je storil za Ljubljano in kako jo je spremenil v najlepše mesto na svetu. Čeprav bi se ob sprehodu tudi kje drugje kot od Mestne hiše v Ljubljani do Tromostovja spotaknil ob lastne napake.

Gradbene jame, nedokončane stavbe
Gradbene jame in na pol dokončane stavbe postajajo mestna znamenitost, ki bi jih turistom lahko razkazovali kot evropski unikat. Stanovanjski projekt Tobačna mesto se je ustavil že v prvi fazi, vredni kar 80 milijonov evrov. Veliko stroškov je bilo že z zaščito gradbene jame ob železniški progi, kjer bi morala stati Emonika. Današnja železniška in avtobusna postaja sta lahko v sramoto glavnemu mestu. Na obvoznici stojijo napol dokončane Stožice, v strogem središču mesta pa so propadlo tovarno Rog okupirali samooklicani umetniki, v resnici večinoma drogeraši, migranti in brezdomci, zaradi katerih je policija primorana posredovati vsak vikend. Prestolnica ima težave tudi z meteorno vodo, prav tako pa ostajajo neuresničene obljube glede ureditve potoka Gradaščica.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine