7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Reimond Hoffmann: »Ljubiti svojo domovino in braniti njene meje je naravna in sveta dolžnost«

Piše: Andrej Sekulović

Reimond Hoffmann je član vse bolj priljubljene konservativne nemške stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) in eden od ustanoviteljev podmladka te stranke.

Z njim smo se pogovarjali o problematiki množičnih migracij, ustreznih rešitvah, medijskih napadih na AfD in o drugih pomembnih temah.

Gospod Hoffmann, se nam lahko predstavite in nam poveste kaj več o svojih dejavnostih znotraj Alternative za Nemčijo?

Moje ime je Reimond Hoffmann, star sem 36 let in sem član AfD od aprila 2013, skoraj od same ustanovitve stranke torej. Sem tudi eden od ustanoviteljev mladinske organizacije AfD Alternativna mladina (Junge Alternative). Od takrat naprej se vključujem v dejavnosti stranke in njene mladinske organizacije skoraj na vseh stopnjah. Ta čas sem član odbora na deželni ravni v zvezni deželi Baden-Württemberg. Gre za zvezno deželo, ki ima približno 12 milijonov prebivalcev, glede na ankete pa imamo v njej od 18- do 20-odstotno podporo.

AfD skušajo osrednji mediji očrniti tako, da jo označujejo za »ekstremistično«, in to predvsem zaradi vašega odnosa do migracij. Kako odgovarjate na tovrstne napade?

Ljubiti svojo domovino in braniti njene meje je naravna in sveta dolžnost, tako kot je to ljubiti svojo družino in varovati svojo hišo. Tisti, ki to označujejo za karkoli drugega kot za dolžnost, imajo slabe namene.

Kot sem omenil, je strog odnos do problema migracij eden glavnih razlogov za medijske napade na vašo stranko. Kako bi opredelili migracijsko politiko, ki jo podpirate, in za kakšno politiko bi si na tem področju prizadevali in jo udejanjali, če bi se AfD znašla na čelu nemške zvezne vlade?

Dosledna remigracija nezakonitih migrantov je ključ ne le do boljše Nemčije, temveč tudi do boljše Evrope. Nemčija in Evropa bosta postali neprepoznavni, če nam ne bo uspelo nadzorovati naših meja, uvajati stroge migracijske politike glede nezakonitih migrantov in spodbujati evropskega preporoda. V Nemčiji je 1,2 milijona ljudi brez dovoljenja za prebivanje. Imamo tudi približno dva milijona ljudi, ki so prišli k nam iz »humanitarnih ali političnih razlogov«, med njimi pa je veliko migrantov, ki prihajajo iz varnih držav, na primer iz Sirije, potem ko se je vojna že umirila, ali iz drugih držav, kjer vojne sploh ni bilo. Dvakrat moramo preveriti razloge za prebivanje v Nemčiji in tiste, ki nimajo utemeljenih in zakonitih razlogov, vrniti v njihove domovine.

Celoten intervju si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine