15.9 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Redni petkov protivladni protestnik: “Rabimo vohuna v vladi za informacije o protokolu na Bledu”

“Rabimo vohuna v vladi za informacije o protokolu na Bledu,” na Facebooku poziva redni petkov protivladni protestnik in v zadnjem obdobju znan provokator, ki v trgovskih centrih preizkuša potrpljenje zaposlenih in varnostnih služb, saj nasprotuje nošenju mask. Njegove objave razkrivajo, da želi resno sabotirati mednarodni dogodek Blejski strateški forum, ki se ga bo udeležilo več vplivnih državnikov in drugih pomembnih gostov, pri tem pa išče somišljenike in snuje načrte.

 

Nikita Xever je v zadnjem obdobju znan kot glasen o oster nasprotnik nošenja zaščitnih mask v trgovinah in trgovskih centrih, svoje nevarne podvige pa snema in jih deli na svojem Facebook profilu. Gre za provokatorja, ki je na ta način izzval precej hude krvi, saj je bil vodja E.Leclerca primoran zagroziti s policijo. Spet v drugem posnetku, iz nekega drugega nakupovalnega centra, je Xever skoraj “kasiral” udarec jeznega očeta, saj ta ni upošteval njegove zahteve po nošenju zaščitne maske.

Njegov Facebook profil pa razkriva še precej več, zaradi česar bi ga lahko uvrstili na seznam nevarnih državljanov. Poleg tega, da se redno udeležuje petkovih nezakonitih protestov, kjer se ravno tako zbirajo in ne spoštujejo varnostnih ukrepov proti širjenju koronavirusa covid-19, tam snuje tudi načrt, kako preprečiti oziroma pokvariti prihajajoči pomemben mednarodni dogodek Blejski strateški forum, ki bo 31. avgusta gostil državnike pomembnih strateških partneric Slovenije.

Cilj skrajneža je sabotaža mednarodnega dogodka

Xever je kar javno razkril, kje se bodo dobili s somišljeniki. Gre za hotel Rikli Balance na Bledu, kjer se bodo med drugim sestali tudi predsednik slovenske vlade Janez Janša, madžarski premier Viktor Orban in srbski predsednik Aleksandar Vučić. Ob deseti uri dopoldan pred hotelom pa bodo tam tudi provokatorji in priložil zemljevid Bleda.

Kaj točno Xever snuje ni razkril, toda v objavah je bilo zaznati, da išče notranje informacije protokola. “Rabimo vohuna v vladi za informacije o protokolu na Bledu,” je pozval in dal vedeti, da se ne šali.

 

Da ima Xever resne namene sabotirati dogodek pove tudi objava, kjer poziva na množično udeležbo, saj bodo množico po njegovem težje odstranili s prizorišča. “Z Bleda tisoč pešcev ne morejo odstranit! Vsi na prehod ob jezeru” je še pozval svoje zveste sledilce.

Objave Nikite Xeverja razkrivajo, da petkovi protestniki niso zgolj goreči nasprotniki aktualne desno-sredinske vlade, temveč znajo biti v svoji gorečnosti tudi nevarni, pri tem pa se poslužujejo celo diverzantskih taktik, značilnih za njihove vzornike partizane. Vsekakor bi primer moral zbuditi zanimanje policije, preden bi bila lahko ogrožena varnost udeležencev Blejskega strateškega foruma in sam potek dogodka. Slovenija si namreč ne bi smela privoščiti, da bi sredi uglednega foruma prišlo do incidenta minorne skupine ljudi, ujete v preteklost in propadle ideološke vzorce.

Sara Kovač

Zadnje novice

Sorodne vsebine