14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Rdeči alarm! Na ustavnem sodišču naj bi zaradi razkritja, da je podpredsednik ustavnega sodišča Matej Accetto lagal in zavajal pri odločanju v zadevi »migrantskega zakona«, potekala izredna seja

 

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, je ta hip na Ustavnem sodišču RS izredno zasedanje. Sodišče je namreč podpredsednik Matej Acceto spravil v težave, ker se pri odločanju v zadevi zakona o tujcih ni izločil.

Požareport je danes predstavil materialne dokaze (TUKAJ), da je sodnik Matej Accetto je skrivaj delal za Mira Cerarja in stranko SMC, javno pa lagal, da Cerarja komajda pozna. Po zaslugi tedanjega predsednika vlade Mira Cerarja, je sodnik Matej Accetto 27. marca 2017 postal ustavni sodnik.

Bojan Požar razkriva faksimile elektronskih sporočil, ki so si jih med seboj pošiljali vidni člani SMC: Miro Cerar, Milan Brglez, Erik Kopač, Peter Jamnikar in Matej Accetto. »Iz pričujočih elektronskih sporočil je povsem jasno razvidno, da sedanji podpredsednik ustavnega sodišča ni samo aktivno ter izrecno sodeloval pri pisanju programa stranke SMC, kar zdaj z lažmi zanika, ampak – pred parlamentarnimi volitvami leta 2014 – tudi načrtno deloval iz ozadja kot “tihi podpornik” SMC,« piše Bojan Požar.

Ker je bil Milan Brglez eden glavnih pobudnikov, da se novela zakona o tujcih da v presojo ustavnemu sodišče, bi se moral Acceto izločiti. Pa se ni, ampak je zavajal in lagal.

Spomnimo. Pobuda za presojo novele zakona o tujcih je bila vložena zaradi 10.b člen, ki je dopuščal možnost, da policija na meji zavrača vse prošnje za azil brez individualne obravnave, če državni zbor razglasi izredne razmere.

Glede izredne seje smo poslali vprašanje na Ustavno sodišča RS. Odgovore še čakamo.

Poznavalci pravijo, da obstaja možnost, da danes Matej Acceto odstopi kot ustavni sodnik, saj je sramota, ki jo je nakopal sodišču, prehuda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine