28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

»Rdeča baronica« Bernarda Jeklin poleg tega, da zliva gnojnico po SDS, povzdiguje »novo zvezdo« SD Dominiko Švarc Pipan

Se še spominjate legendarne »rdeče baronice« Bernarde Jeklin (rojene Lorenz), znane po svoji vlogi v revialnem tabloidnem tisku ter bujni rdeči pričeski? No, rdeča je očitno tudi navznoter, saj ne skriva svoje bližine s tranzicijsko levico. Kljub temu, da je pred dvema letoma stopila v klub osemdesetletnikov, je še vedno zelo aktivna, saj redno piše kolumne za tabloidno revijo Zarja, preko katere ustvarja javno mnenje po meri globoke države.

 

Morda se bo še kdo spomnil, kako je lani jeseni rovarila proti predsedniku parlamentarne preiskovalne komisije za preiskovanje bančnega kriminala Anžetu Logarju ter evropski poslanki (tedaj tudi predsedniški kandidatki) Romani Tomc, ker sta problematiko bančnega kriminala predstavila tudi evropskemu parlamentu. Za »rdečo« Bernardo sta bila oba »špeckahle«, ker sta bojda nosila umazano perilo na ogled v Bruselj. No, to, da je NLB prala denar, namenjen financiranju mednarodnega terorizma, jo seveda niti najmanj ne zanima.

Tokrat pa se je »kraljica tabloidov« znova lotila povsem političnih tem: »Zdaj mi grozi tu, doma, očitno Orbanland. Orbanovina. Orbolenija. Najhujša možna možnost, kar si jih je ta hip v Evropi mogoče zamisliti, in ne plozajte mi, da z Orbanom blazno pretiravam; zgodovina je s podobnimi zgodbami krvavo poučna. Seveda dobro vemo, kaj vse pestrega načrtuje Janša za svoje mandatarstvo. Kakšna posebna novost to pač ni, na ta stolček cilja že v tretje in prva dva poskusa se nista po izkušnjah z mandatarstvom končala ravno z ovacijami. Ampak folk rad pozablja. Folk tako rekoč ljubi pozabljanje in kratek spomin.«

Ne vemo sicer, kaj točno je imela v mislih, saj prikazuje Orbana kot nekakšno strašilo, prav tako Janšo. Morda pa je prodorna rdečelasa Bernarda imela v mislih tiho primerjavo Orbana z Adolfom Hitlerjem, ki je bil v začetni fazi prav tako demokratično izvoljen. Toda Orban je na Madžarskem na oblasti že kar nekaj časa, za zdaj se ni zgodilo nič takega, zaradi česar bi ga lahko upravičeno imenovali za diktatorja, kaj šele, da bi ga postavili ob bok krvavim tiranom. Je morda krivo to, da je nagnal Sorosa in njegove v mišjo luknjo. No, takšno strašenje pred Orbanom in Janšo dejansko samo dokazuje strah pred izgubo privilegijev ter razgradnjo globoke države.

Zato pa Bernarda Jeklin toliko bolj obožuje SD, torej pravno naslednico slovenske komunistične partije. No, tokrat se je osredinila na novo zvezdo SD, namreč na doktorico mednarodnega prava Dominiko Švarc Pipan, ki menda Dejanu Židanu krepko raste čez glavo. No, morda pa »rdeča baronica« napoveduje to, kar globoka država v resnici načrtuje? Če je še en tabloidni pisec, namreč Aleksander Lucu pred desetimi leti napovedal »veliki pok«, bo že držalo, mar ne?

Zadnje novice

Sorodne vsebine