13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Razvpiti režimski novinar kmete, ki so protestirali, označuje za psihopate

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Eden najbolj znanih novinarjev na levici primerja kmete protestnike s psihopati. Uroš Esih je namreč na Twitterju objavil fotografijo kmeta, ki se je včeraj udeležil opozorilnega protesta, ki ga je zaradi različnih zahtev do kmetov in perečih težav v kmetijstvu organiziral Sindikat kmetov Slovenije. “Onaj mali psihopat,” je dopisal ob fotografijo in dodal: “Mama, idemo u rat.”

Znani novinar časopisa Delo Uroš Esih je na Twitterju kmeta, ki se je včeraj s traktorjem udeležil opozorilnega protesta, primerjal s psihopatom. Poleg fotografije je uporabil del besedila pesmi Mama ŠČ! skupine Let3. Pesem v določenem delu sicer tudi govori o traktorju, ki ga je ruski predsednik dobil za darilo od beloruskega predsednika Lukašenka. Vendar se je Esih iz neznanega razloga odločil za kitico o podlem psihopatu.

“Dovolj nam je, z veliko angažiranostjo smo sodelovali pri oblikovanju nove kmetijske politike. Bili smo vključeni, a malo upoštevani,” je pred državnim zborom v petek dejal predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved in očital politiki, da jih je kljub zagotovilom o pomembnosti kmetijskega sektorja za stabilnost države žrtvovala za okoljske eksperimente aktivistov in uradnikov. Poleg tega kmetom pretijo novi davki, pereča so cenovna neskladja, težave so tudi z zvermi, je opozoril na del težav kmetov.

 

Aktivistični novinar zahteve kmetov očitno vidi kot vojno napoved in jih ima za vojne hujskače. To pa ga ni motilo pri protestih proti zadnji Janševi vladi, ko je proteste v režiji Jenulla, Jarčeve, Kovačeve in drugih predstavnikov “Glasu ljudstva” označeval za borce proti avtoritarnosti in fašizmu. Sedaj pa ga moti kmečki punt in se norčuje iz kmetov, da so vojni bojevniki. Mogoče pa bi se moral Esih spomniti, kdo je zaslužen, da ima kaj položiti na svoj krožnik.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine