10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Razvpiti “novinar” RTV Boris Vasev serviral z novim primitivizmom

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Populistični novinar RTVS Boris Vasev si je tokrat znova privoščil neslano šalo, ki je zrela za ukrepanje organov pregona. Fotografijo premierja Janše s koso v roki je primerjal s fotografijo srbskega vojnega zločinca Vojislava Šešlja v podobi mesarja s pripisom “najdi razliko”. 

Pogled na fotografijo s predsednikom vlade Janezom Janšo obenem ponuja ogabno namigovanje na smrt oziroma Matildo. Kot kaže pritlehna primerjava fotografij, naj bi bile razlike med Janšo in Vojislavom Šešljem malenkostne. “Nepristranski” novinar Boris Vasev je med vrsticami, kot kaže, skušal povedati, da Janša seje smrt enako kot vojni zločinec Šešelj. Slednji na srhljivi fotografiji na desni pozira z okrvavljenim mesarskim nožem in predpasnikom ter svinjskimi kračami na kavljih v ozadju.

A tokratna “mojstrovina” ni prva v nizu populističnih izpadov političnega aktivista, ki naj bi se že zaradi svojega dela za javni servis odlikoval z nepristranskostjo in spoštljivostjo. V začetku avgusta je namreč zlorabil fotografijo košarkarja Zorana Dragića in Janši očital zanikanje zločina v Srebrenici, hkrati pa podtikal pozivanje k razpadu BiH-a. Janša je glede Srebrenice pred časom zapisal tole: “Pokola v Srebrenici ne bi bilo, če bi na ozemlju bivše Jugoslavije po njenem razpadu počistili s komunistično ideologijo in obsodili povojne poboje v Sloveniji in drugod.”

Populistični in kontroverzni novinar “profesionalne” in “neodvisne” RTVS Boris Vasev si je privoščil neslano primerjavo Janše kot kosca z mesarjem Vojislavom Šešljem. (Foto: Twitter)

Tudi podtikanje neobstoječega “non-paperja” Janši, ki naj bi govoril o razpadu BiH-a, je krivično. Vasev pa je pred časom denimo pozival tudi k obešanju “izdajalcev bele rase” na drogovih pred parlamentom, aktualni vladi očital namero slediti slovenskim državljanom prek mobilnih telefonov, pozival k odstranjevanju slovenskih zastav izpred šol in RTVS, “biti ponosen, da si Slovenec” pa označil za “sovražni diskurz in primitivni nacionalizem”.

Obenem je izražal javno hvalo teroristični organizaciji Hamas in holywoodskega režiserja Mitjo Okorna označil za “povprečneža” in “režiserja skrajne desnice”, ker je ob 30. obletnici samostojne in neodvisne Slovenije na filmskem platnu vrhunsko upodobil Zdravljico. Upodobitev je sicer odmevala tudi na tujem. Na RTV pa smo poslali novinarsko vprašanje kako komentirajo te izjave svojega novinarja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine