9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Razvpiti mestni svetnik MOL Janez Stariha, ki ženske označuje za kuzle in klerofašistke, hkrati pa poziva k nasilju,imenovan na mesto predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu!?

Eden izmed najbolj kontroverznih mestnih svetnikov v Mestni občini Ljubljana Janez Stariha, ki je znan po skrajno žaljivih in grozilnih zapisih na družabnih omrežjih, ženske na primer označuje za kuzle in klerofašistke ter med drugim navaja, da je bila težava partizanov, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev, je bil imenovan na mesto predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Kljub temu, da so bili svetniki pred glasovanjem s strani Svetniškega kluba SDS seznanjeni z njegovimi sovražnimi zapisi, je bil ta meni nič tebi izvoljen. Zanimivo pa je, da je zanj prispeval glas celo svetnik iz svetniške skupine SD, čeprav naj bi predsednica stranke Tanja Fajon veljala za žensko, ki trdno stoji za pravicami žensk ter spoštljivemu odnosu do žensk. 

 

Pred samim glasovanjem o imenovanju svetnika Janeza Starihe je mestni svetnik iz vrst SDS Gregor Slabe poudaril, da sam, kot tudi svetniška skupina SDS, nasprotujejo njegovemu imenovanju. Slabe je župana Zorana Jankovića, podžupana Aleša Čerina in ostale svetnike seznanil z njegovim pisanjem na socialnih omrežjih. “Nekatera njegova sporočila so: Sinoči smo se policajem pustili namlatiti. Naša napaka. Tudi moja osebna napaka, ker sem od nekoga dobil informacijo, da policaji ne bodo nasilni in da ne bodo provocirali. Prihodnji petek bo showdown, ljubezni ni več. No, z moje strani je itak že prej ni bilo,” je izpostavil Slabe in ob tem dodal, da je Stariha k temu zapisu pristavil še fotografijo s sliko bejzbol kija in napisom smrt janšizmu. V nadaljevanju je tudi zapisal: “Policaji so žal sinoči prestopili mejo dopustnega. Prihodnji petek ne bomo več tako milostni.” Slabe je poudaril, da je iz teh zapisov več kot očitno, da Stariha spodbuja k nasilju nad policisti.

Pred pričetkom proslave dneva državnosti je Stariha zapisal: “Banda domobranska že vadi govejo muziko. Tudi protiprotestniške ograje že čakajo. Tresejo se jim hlače.” Slabe je kritično opozoril, da Stariha glasbenike narodno zabavne glasbe imenuje za bando domobransko, dovolil pa si je celo, da pod profilom vlade RS, kjer sta se slikali žena Janeza Janše in žena Mika Pompea, zapiše: “klerofašistki”. Stariha pa se tukaj ni ustavil, je bil jasen Slabe. “Poslanka Državnega zbora RS Alenka Jeraj  je nekomu drugemu napisala, v čem je problem komuniciranja, enemu Kacin ni všeč, drugemu Hojs, to kar pa je pomembno in govorijo vsi, so maske, razkuževanje rok in  razdalja ena in pol metra. Še narisano imate, kaj bi še radi. Nakar Stariha odgovori: Kuzla, tiho! K nogi. Poslanko Državnega zbora imenuje kuzla, ženske imenuje klerofašistka. Se vam to zdi normalno?,” je bil jasen.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine