16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Razpis za izvirno slovensko pravljico vznemirja in razburja

Očitno je objava javnega razpisa za izvirno slovensko pravljico na spletu (dokler je bilo razpis mogoče prebrati le v reviji Demokracija, ni motil nikogar) nekatere  tako razburila, da so se odločili protestirati.

Tako je po naših informacijah Slovenska filantropija danes do 14.00 zbirala imena in logotipe organizacij, ki bi se pridružile protestu Društva slovenskih pisateljev zoper javni razpis za slovensko pravljico, ki bo primerna za otroke do 10. leta starosti, tednika Demokracija in Založbe Nova Obzorja, češ da »nedopustno zlorablja otroško literaturo za rasistično propagando«. »Verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo človečne, odprte in strpne pravljice, ki spodbujajo empatijo, ne pa netijo sovraštvo. Le tako jim lahko omogočimo, da bodo ponotranjili osnovne človeške vrednote, ki edine omogočajo varen jutri za vse,« še piše v omenjenem protestu.

No, pa smo spet tam – čim želiš ohraniti svojo narodno, kulturno in, če hočete, versko samobitnost, homogenost in identiteto – si že rasist in nasilnež …

Spet presodite sami – kot v primeru na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine