4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Razmere na požarišču na Krasu so se nekoliko umirile; evakuirani prebivalci Mirna se lahko vrnejo domov

Piše: C. R., STA

Razmere na Goriškem Krasu, kjer pustoši velik požar, so se pod večer nekoliko umirile, je za STA povedal Ervin Čurlič iz regijskega štaba civilne zaščite. Ogenj še vedno gori, je pa nekoliko popustil veter, ki je čez dan zelo poslabšal razmere.

Prebivalci dela Mirna, ki so jih popoldne preventivno evakuirali, se tako lahko vrnejo na domove. Razmere so sicer še naprej zelo zahtevne, je opozoril Čurlič.

Na pomoč izčrpanim gasilcem je medtem prišlo tudi hrvaško letalo za gašenje požarov. Še vedno poleg tega gasijo tudi s helikopterji slovenske vojske in policije, avstrijskim helikopterjem in tovornim letalom slovenske vojske Pilatus, na tleh pa je v akciji še naprej več kot 1000 gasilcev iz vse države.

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je pred tem povedal, da naj bi se veter po vremenski napovedi do 20. ure znova usmeril proti morju, nato pa popolnoma umiril. To bo po njegovih besedah ugoden trenutek, da “napadejo požar z vsemi silami, preden pade mrak, ki prinaša druge nevarnosti”.

Preberite tudi:

(VIDEO) (FOTO) Katastrofa: Na Krasu zaradi požara evakuacija štirih vasi; alarm se je oglasil tudi v Šempetru pri Gorici; požar gasi 1000 gasilcev, na pomoč italijanski in hrvaški canadair

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine