16.6 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Razkrivamo, kako je v projektu Šumi izginilo več kot 38 milijonov evrov in kako so se francoski investitorji umaknili, ko je Janković v svoji pisarni zahteval provizijo!

V preteklih dneh so slovenski mediji poročali o novinarski konferenci o projektu Šumijev kvart, kjer so glavni akterji projekta predstavljali vse lepote še enega izmed spornih gradbenih projektov v Ljubljani. Vendar so nam žvižgači mestne družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića izdali, da je neznano kam izginilo več kot 38 milijonov evrov. Osrednjo vlogo v tem poslu so odigrali ljubljanski župan Zoran Janković, KD Group in podjetje Brtprule-projektna družba d.o.o., podprto s štirimi podjetji iz Malte. Prav tako razkrivamo pričevanje francoskih investitorjev, od katerih je župan Janković zahteval provizije.

 

Avtor teh vrstic se je v zadnjih treh mesecih na različnih lokacijah po Ljubljani in v njeni okolici dobival s skupino žvižgačev okoli mestne družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Vsi so dolgoletno zaposleni na javnih zavodih po Ljubljani in tudi v osrčju Magistrata, kjer kraljuje Janković že dobrih štirinajst let. Toda v tako dolgem obdobju je tudi dolgoletni ljubljanski župan postajal vedno bolj nepreviden, enako kot njegovi najožji sodelavci. Vsi omenjeni so bili dolgoletni podporniki in volivci ljubljanskega župana ter njegove liste. Vendar odločilen korak, da so se povezali in se odločili svoja razkritja deliti s slovensko javnostjo, so bile lanske novice o odpisu 29 milijonskega dolga družbi Electa. Korak za korakom so pričeli pridobivati pomembne javne in zaupne dokumente ter pričeli sestavljati sestavljanko poslovne hobotnice Zorana Jankovića. V prihajajočih tednih lahko pričakujete še več spornih zgodb o Jankoviću, a tokrat so nam kot prvo zgodbo zaupali podatke okoli projekta Šumijev kvart, kjer v glavni vlogi nastopata KD Group in neznano slovensko podjetje z malteškim kapitalom BrtPrule.

V preteklosti je zaokrožila anonimka o nečednih poslih Zorana Jankovića še iz časov njegovega delovanja v Mercatorju. Pisec članka zagotavlja, da je na lastne oči videl veliko dokumentov, ki potrjujejo navedbe v anonimki. A vse to bomo razkrili v prihodnosti. Tokrat vam bomo predstavili ozadja projekta Šumijev kvart. Čudilo jih je, da sedaj noben slovenski medij ni prebrskal javnih dostopnih podatkov o projektu Šumijev kvart. V preteklosti je časnik Finance poročal o tem, kdo je kupil hotelski del Šumijevega kvarta, a kot so nam razkrili Jankovićevi žvižgači, je to le slamnata podoba za slovensko javnost. V omenjenem časniku so poročali, da bi naj lastniki bili podjetnik Sandi Jeram, Gašper Koren iz Zemante ter soustanovitelja Iconomija Tim Mitja Žagar in Jani Valjavec, so izvedeli neuradno v Financah. Za projekt naj bi plačali devet milijonov evrov. Podjetniki jim neuradne informacije, da so res lastniki, sicer niso potrdili, so še poročale v letu 2018 Finance.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine