19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Razkrit Golobičev trio: Marjan Jarkovič, Janja Sluga in Jani Möderndorfer delujejo usklajeno!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Poročali smo že o “novi stranki” levice Tomaža Vesela, ki naj bi vključevala tudi skupino nepovezanih poslancev, med njimi tudi Igorja Zorčiča. Ustvarjanje te nove stranke pa zajema kar nekaj “izkušenj”, ki jih zagotovo ima Gregor Golobič s stranko Zares. Nastavljanje čim več svojih ljudi znotraj nastajajoče stranke. In to se zdaj dogaja, zato prihaja tudi do razkrivanja Golobičevih spečih celic znotraj različnih strank leve politične opcije, poroča Požareport.

Eden takšnih je zagotovo Marjan Jarkovič, ki je javnosti manj znan. Leta pa je delal kot uslužbenec državnega zbora in operativec številnih političnih strank, vedno pod okriljem Gregorja Golobiča. Prvič se pojavi že leta 2008, ko na oblast pride Golobičeva stranka Zares, skupaj z Borutom Pahorjem in Katarino Kresal. Jarkovič je takrat postal sekretar poslanske skupine Zaresa.

Kasneje Jarkovič ponovno postane uslužbenec državnega zbora in svetovalec poslanske skupine SMC pod neposrednim patronatom poslanca SMC, a vselej še enega Golobičevega človeka – Janija Möderndorferja, ki je bil nekaj časa sicer z glavo pri Zoranu Jankoviću, sprva kot podžupan Ljubljane in potem kot poslanec stranke Pozitivne Slovenije, a kot poroča Požar s srcem še vedno pri Golobiču.

Jarkoviča naj bi se takrat prijel naziv “dodatni možgani Janija Möderndorferja”. Po izstopu iz SMC Möderndorfer prestopi v Šarčevo LMŠ, Jarkoviča pa prepusti vodji poslanske skupine SMC Janji Sluga. Od takrat naj bi imel Jarkovič izjemno močan vpliv na odločitve in poteze Janje Sluga, da ji stalno pere glavo in da je on njena zveza do Möderndorferja.

Tudi Janja Sluga je zapustila stranko SMC, Jarkovič pa z njo, kjer postane sekretar Skupine nepovezanih poslancev (Nep), Igorja ZorčičaJurija LepaBranislava Rajića in Janje Sluga. Pri vsem tem pa je imel Gregor Golobič prek Jarkoviča ves čas natančen pregled, najprej nad SMC, sedaj nad nepovezane poslance.

Jarkovič (foto: posnetek zaslona)

Jarkovič naj bi bil tudi tisti, ki je Janjo Slugo prepričal, da je nasprotovala sklicu parlamentarne komisije za nadzor javnih financ, kjer bi obravnavali predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela. Sluga pa naj bi Jarkoviča pripeljala nazaj v posebno preiskovalno komisijo, ki se ukvarja z domnevnim pranjem denarja v NKBM in domnevnim nezakonitim financiranjem stranke SDS, ki jo je prej vodil Möderndorfer, zdaj pa jo vodi novi vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič.

Načrtovanje Veselove stranke
V nastajanju Veselove stranke, gre za načrtovano priključitev nepovezanih poslancev k bodoči Veselovi stranki in načrtovanje prestopov iz Liste Marjana Šarca, pa prikrita vloga Marjana Jarkoviča postane celo javna. Tako je na zadnji seji parlamentarnega odbora za pravosodje, ko je šlo za predstavitev kandidata za novega pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča iz SMC, Jarkovič neženirano hkrati nastavil Janjo Sluga in Janija Möderndorferja, poroča Požar. Čeprav sta Janja Sluga in Möderndorfer iz različnih poslanskih skupin, ju nastavlja skupni Golobičev človek. Sejo pa je Jarkovič zapustil kmalu po tem, ko sta odšla Janja Sluga in Möderndorfer.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine