24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Raziskovalec migracij: Arabci, ki prihajajo v Nemčijo, so »specialisti« – za posilstva

Piše: Janja Strah

Toliko posiljenih Nemk ni bilo v Nemčiji že od sovjetske zasedbe ob koncu 2. svetovne vojne, ko so vojaki Rdeče armade na pobudo Ilye Ehrenburga, rusko-židovskega revolucionarja, posilili več milijonov Nemk, piše portal Fria Tider, ki se sklicuje na švicarski Neue Zürcher Zeitung.

Od leta 2015 do 2022 je bilo prijavljenih več kot 8.590 primerov posilstev in spolnega nadlegovanja s strani migrantov. Velika večina posiljevalcev je arabskega porekla in večina posiljenih žensk je avtohtonih Nemk.

Raziskovalec migracij Ruud Koopmans v članku za NZZ opisuje tveganja »radodarne« evropske azilne politike. Taka politika postaja nevarna za lokalno prebivalstvo. Zdi se, da so se nekatere etnične skupine, ki prihajajo v Nemčijo, »specializirale« za spolne zločine, in to po pravilu proti belim Evropejkam, pravi Koopmans.

Manuel Ostermann, podpredsednik nemškega policijskega sindikata, želi, da bi bilo posilstvo razlog za deportacijo. »Vsakdo, ki stori kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, ne bi smel imeti pravice ostati v Nemčiji,« pravi in dodaja: »V Nemčiji doživljamo kolektivno izgubo svobode, zlasti za ženske. Ni nenavadno, da se ženske izogibajo javnim mestom ali praznovanjem, ker se je tveganje, da bodo izpostavljene nasilju, povečalo.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine