22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Prvak SDS Janša po medijskih linčih in grožnji s smrtjo Aleksandri Pivec poziva osrednje medije: “Resno ustavite konje”

“Zavračanje pogovora, ideološko izključevanje ob huronski podpori RTV Slovenija, 24ur.com, Siol.net in Odlazkovih medijev, medijski umori, grožnje posameznikom in družinam, grožnje s smrtjo…Resno ustavite konje,” je preko družabnega omrežja Twitter pozval prvak Slovenske demokratske stranke Janez Janša. S tem se je odzval na nedavno grožnjo s smrtjo predsednici DeSUS Aleksandri Pivec, ki jo je bila ta deležna na račun pripravljenosti nadaljevanja pogovorov o sodelovanju v koaliciji z SDS. 

 

V zadnjih dneh lahko vidimo, kako si osrednji mediji okrepljeno prizadevajo za to, da bi odvrnili stranki SMC in DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko in predsednikom Janezom Janšo. Pričeli so namreč navajati rezultate anket, kako podporniki SMC in DeSUS naj ne bi bili naklonjeni povezovanju, da bi s tem še dodatno vršili pritisk na stranki, ki sta izrazili pripravljenost pri reševanju politične krize in pogajanja z relativno zmagovalko volitev, po odstopu Šarca.

Vršenje pritiska je še posebej vidno neposredno pred začetki pogovorov glede oblikovanja morebitne koalicije Za Slovenijo. Z Janšo se bodo namreč danes sestale stranke DeSUS, SMC in NSi, potem ko je Janša na vse parlamentarne stranke naslovil vabilo za začetek pogovorov glede reševanja politične krize ter oblikovanja morebitne koalicije. Očitno pa je tranzicijsko levico zmotilo, da so si nekatere stranke drznile obnašati neizključevalno, ko gre za sodelovanje z Janšo, zato je ta vpregla vse  svoje konje, kar pa se odraža v negativnih in agresivnih objavah v medijih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine